Berna Okue, is 23 jaar oud en is eigenaar van drie ondernemingen. Op haar 17e is zij gestart met haar eerste onderneming, wil jij weten hoe zij van 1 naar 3 ondernemingen is gegaan? Lees dan snel verder.

 

Wie ben je en wat voor bedrijf heb je?

Een enthousiaste persoonlijkheid met creatieve uitspattingen, ja dat ben ik! Mijn naam is Berna Okue, ik ben 23 jaar oud en ik ben eigenaar van drie ondernemingen. Als freelance multimedia designer creëer ik content voor offline- en online gebruik. Ik ben gespecialiseerd in zelfstandig video’s produceren, graphic design en fotografie. Daarbijbehorend vind ik het erg belangrijk om zo breed mogelijk inzetbaar te zijn. Zo heb ik een achtergrond in online marketing en ben ik zeven jaar geleden begonnen met twee blogs. Van een blog over vegetarische gerechten (Instagram @thebestofvegan en een lifestyle blog genaamd Inspire your Lifestyle. Mijn persoonlijke Inspire blog is van naam gewijzigd naar The Brown Velvet (Instagram: The Brown Velvet. Als laatst ben ik eigenaar van de shop Womens Favorites. Een lifestyle en woonaccessoires shop. Voor meer informatie verwijs ik je door naar de website van: www.womensfavorites.com

 

Hoe ben je je business gestart?

Toen ik 17 jaar oud was volgde ik de opleiding Camerajournalistiek. Ik kreeg tijdens mijn studie de kans om stage te lopen voor een uitgeverij. Tijdens mijn stageperiode bood een stagebedrijf mij een kans om een eigen bedrijf te beginnen. Ik kreeg coaching van mijn leerbedrijf, kennissen en van mijn studie.

 

Hoe heb je je business laten groeien?

Het begint met ontdekken en verkennen. Ik weet dat het uitbreiden van je kennis een vaardigheden een MUST is om een business te laten groeien. Als de ondernemer groeit dan groeit je business ook. Ik leer tot op heden veel van feedback en kennis van anderen. Ook motiveert het mij om juist actie te ondernemen.

 

Wat is jouw drijfveer?

Voor mij is het belangrijk om terug te kijken naar wat ik al gepresteerd heb. Op deze manier stel ik zowel persoonlijke en zakelijke doelen op. Dit motiveert mij enorm waardoor ik besef dat soms een dag bestaat uit weinig uren.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Nou… Niet elke dag is het zelfde! Mijn wekker gaat op een doordeweekse dag om 5.30u. Ik start om zes uur de laptop en ik probeer dan van zeven tot negen uur mijn mails te checken. Daarna is het tijd om naar het buitenland te gaan voor inkopen en persevents. Aan het eind van de middag kan het zijn dat ik nog werk aan een opdracht of administratie.

 

Waar zie jij jezelf in een paar jaar?

Ik ben bezig met uitbreiden van zowel mijn business activiteiten en mijn persoonlijke groei. Ook ben ik bezig met diverse projecten en deze zou ik graag willen realiseren over een paar jaar.

 

Waar heb je je succes aan te danken?

Door steun van een sterke en positieve omgeving.

 

Is er ook weleens iets fout gegaan?

Tuurlijk! Voorwaardes stellen als opdrachtgevers niet te vrede zijn. Het klinkt gek, maar hierdoor blijf je niet bezig met dezelfde opdrachten. Ook raak je niet in de knoop met deadlines van andere opdrachtgevers:

 

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

Ja! Haha… De eerste aantal keren met belastingaangiftes.

 

Waar haal jij je girlpower vandaan?

Ik denk toch dat het in de genen zit… Ik word erg geïnspireerd door de motiverende woorden van mijn moeder.

 

Wat voor advies zou je andere Girlbosses in spé willen geven?

Girlboss: Het kan zijn dat je overdenkt en te weinig visualiseert. Daarom vind ik dat je het bij het beginnen van je onderneming je het gewoon moet doen. Twijfel je over je toekomstige onderneming of plannen? Pak een vel papier en schrijf op waarover je twijfelt. Kan je deze twijfels minstens met twee oplossingen beargumenteren? Zoja, dan zit je in de goeie denk richting!

 

Cadeautje van Berna

Van Berna mogen we jullie iets super gaafs weg geven, we mogen jullie allemaal 15 procent korting op de producten van Womens Favorites aanbieden. Klik hier om naar de website van Womensfavorites.com te gaan.  
Voer tijdens het afrekenen de kortingscode in: Girlbosshome. 

Volg Berna op Instagram en Facebook

 

Next weeks Girlboss
Volgende week weer een interview met een Dutch Girlboss. Wil je meer Girlboss inspiratie?
Word gratis lid van de ‘Dutch Girlboss community’ via Facebook.

Online Masterclass ‘ in 5 stappen je eigen Girlboss Business starten’
Heb jij genoeg ideeën voor een eigen business? Lijkt het je te gek om een eigen Girlboss Business te hebben?
Wil je weten HOE je eigenlijk start met je eigen business?
Schrijf je dan nu in voor de gratis online masterclass “in 5 stappen je eigen Girlboss Business starten” Schrijf je nu in.

Meer Dutch Girlboss Inspiratie vind je op ons Instagram kanaal @dutchgirlboss, klik hier om ons te volgen.

”Together we will make a difference”