Birgit van der Heide (24 jaar) is de eigenaresse van Babs Oppasservice. Toen ze op de middelbare school is ze gestart met haar eigen oppasservice. Wil je weten hoe ze dit heeft aangepakt? Lees dan snel verder.

Wat voor bedrijf heb je?

Samen met mijn team van tien regiomanagers zorgen wij ervoor dat ouders met jonge kinderen een oppas krijgen wanneer zij dit nodig hebben. Alles voornamelijk heel persoonlijk en eenvoudig: de ouders geven hun regiomanager een datum, begin- en eindtijd door en de oppas wordt geregeld. Zelfs de betalingen worden maandelijks via een factuur betaald. Geen contant geld in huis nodig.

Hoe ben je je business gestart?

Tijdens mijn middelbare schoolperiode paste ik zelf enorm veel op in een heel kinderrijke gemeente: Lansingerland. Dit werd zoveel dat ik een team heb samengesteld en dit is in de jaren (7 jaar nu) doorgegroeid naar een ‘serieus’ bedrijf waar ik fulltime + mee bezig ben, met súper veel plezier!!

Hoe heb je je business laten groeien?

Tijdens mijn schoolperiode (middelbare school & studie) runde ik het bedrijf vooral als bijbaan. Het groeide rustig – vooral veel mond-tot-mond-reclame. Pas nadat ik mijn papiertje had behaald vorig jaar (2017), ging ik er vol focus en fulltime tegenaan. Via sociale media ben ik in contact gekomen met de regiomanagers die in oktober zijn gestart. Sindsdien stromen de oppassers, families en ook bedrijven die een samenwerking aan willen gaan binnen.

Wat is jouw drijfveer?

Ik vind het belangrijk om te doen wat ik leuk vind. Ik houd ervan om mensen te helpen. Met deze baan kan dit perfect: ouders ontzorgen, oppassers een fijne bijbaan, regiomanagers vrijheid geven in hun baan en de kinderen een super toffe oppas!

Hoe ziet jouw dag eruit?

Iedere dag is het heel verschillend. Het ligt er natuurlijk aan wat voor en hoeveel afspraken ik heb. Mijn dag begint standaard rond 06:00. Dan sta ik rustig op, douche ik en ontbijt ik samen met mijn vriend. Rond halfacht ga ik aan de slag met zoveel mogelijk mails beantwoorden, afspraken regelen, kijken hoe de regiomanagers ervoor staan/of ze nog iets nodig hebben en de cijfers bekijken: aantal aanvragen/websitebezoekers/onderzoeken die we doen etc. Daarna maak ik mijn planning voor de dag. Ik voer dagelijks sollicitatie- en/of voortgangsgesprekken, werk dagelijks de website & social media bij en verwerk iedere dag aanvragen in de administratie.

Waar zie jij jezelf in een paar jaar?

Over een paar jaar zie ik mezelf met een fijn team dagelijks in een eigen kantoor werken aan mijn prachtige bedrijf. Ieder zijn of haar eigen taak en focus. Het regiomanager’ team is ook aanzienlijk vergroot, doordat we een landelijk bedrijf zijn geworden. Daarnaast ook mooie samenwerkingen met organisaties die onze hulp wel kunnen gebruiken. Het allerbelangrijkste wat ik áltijd in mijn bedrijf wil zien – hoe groot het ook is – het blijft hartstikke persoonlijk en betrouwbaar. Babs draait om de lieve kindertjes en hun ouders die deze persoonlijke aandacht verdienen. Ik houd van een glimlach en zie dit dan ook graag zoveel mogelijk terug in mijn werk. Groeien doen we samen, maar ook zeker met een dikke vette lach op ieders gezicht.

Waar heb je je succes aan te danken?

Heel simpel denk ik: kansen pakken (of creëren) en keihard werken.

Is er ook weleens iets fout gegaan? Wat dan?

Ja, absoluut. Ik zou het heel knap vinden als iemand géén fouten maakt. Bijvoorbeeld: een familie was verhuisd en ik stuurde de oppas naar het oude adres. Daar stond ze dan. Voor een gesloten deur met de vraag waar het gezin was.

Hoe heb je dit toen aangepakt?

Categorie: snel oplossen. Het goede adres doorgeven aan de oppas (dezelfde wijk, pfieuw) en het gezin bellen dat ze 5 minuutjes later is.. door mijn fout.

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

JA! En nog steeds als ik hieraan terug denk, krijg ik een glimlach op m’n gezicht. Het moment was op vrijdag 29 september om 23:00. Ik citeer even uit mijn eigen geschreven blog: ‘De regiomanagers waren weer naar huis en ik zat daar op een bureaustoel, alleen in een grote (flex)ruimte in het Groothandelsgebouw, starend naar het plein van Centraal Station in Rotterdam. Het voelde alsof mijn hoofd zweefde. ‘What just happened?!’ was het enige dat in me opkwam. Acht regiomanagers hebben deze avond hun overeenkomst getekend. En dit was nog maar het begin…’ 

Dit moment heeft het hele bedrijf op z’n kop gezet. Het begin van een prachtige samenwerking met deze mooie mensen: een mega vette uitbreiding in alle nieuwe regio’s. Het grote succes van 2017.

Waar haal jij je girlpower vandaan?

Uit mezelf. Ik wil heel graag groeien, leren en succesvol zijn. Ik heb het idee dat ik dat bereik door Babs groot te maken. Eruit halen wat erin zit.

Wat voor advies zou je andere Girlbosses in spé willen geven?

Doe wat je leuk vindt om te doen en doe het goed. En vooral: genieten. Ik kan echt genieten van de kleinste succesmomentjes. Dat zorgt ervoor dat het werk interessant blijft en motiveert om door te  blijven gaan.

Volg Birgit op Facebook en Instagram

Next weeks Girlboss
Volgende week weer een interview met een Dutch Girlboss. Wil je meer Girlboss inspiratie?
Word gratis lid van de ‘Dutch Girlboss community’ via Facebook.

Dutch Girlboss Academy
Wil je echt resultaat bereiken? Doe dan mee met de Dutch Girlboss Academy. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan via www.dutchgirlboss.nl