Claire komt uit Amsterdam maar woont op dit moment aan de andere kant van de wereld in Kaapstad! Ze had de droom om een tijdje in het buitenland te werken en besloot deze droom te volgen, en dit was het begin van haar bedrijf. Wil je weten hoe ze dit heeft aangepakt? Lees dan snel verder.

 

Wat voor bedrijf heb je?

Ik Coach, persoonlijke ontwikkeling en ben HR Consultant. Als Coach help ik professionals en ondernemers te groeien in hun persoonlijke ontwikkeling en het behalen van hun doelen. Ik coach zowel professionals die zich binnen hun carrière willen ontwikkelen, een andere pad in willen slaan of een betere balans tussen werk en privé wensen. Daarnaast coach ik ook ondernemers, help ik ze doelen te stellen, keuzes te maken en aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling te werken.

Als HR Consultant help ik organisaties met het vertalen van hun bedrijfsdoelstelling naar individuele doelen. Maken we een duidelijke verdeling in verantwoordelijkheden, een plan voor persoonlijke ontwikkeling en een evaluatiecyclus. Voor mij is coaching en consultancy de perfecte combinatie omdat het elkaar absoluut versterkt.  

 

Hoe ben je je business gestart?

In Amsterdam heb ik bedrijfskunde gestudeerd, ik kom uit een ondernemende familie en vond het reilen en zeilen van bedrijven als kind al heel interessant.

Geïntrigeerd door de sociale impact ben ik bij Marie-Stella-Maris terecht gekomen in de rol als HR Manager. Het was in deze rol dat ik mijn passie voor persoonlijke groei ontdekte. Naast dat ik me altijd inzet voor de groei van een organisatie, kon ik hier me vanuit deze rol inzetten voor de persoonlijke ontwikkeling van het team. Als HR manager heb je een coachende rol, maar ik wilde deze graag verder ontwikkelen door een opleiding te volgen. Niet alleen vanuit m’n intuïtie te coachen maar binnen een gefundeerde structuur mensen helpen te groeien.

Samen met m’n vriend hadden we daarnaast de droom om een tijdje in het buitenland te werken. We besloten deze droom te volgen, en dit was het begin van mijn bedrijf. Coaching en Consultancy online (alle gesprekken doe ik via Zoom, een soort Skype voor professionals), met voornamelijk klanten in Nederland maar de mogelijkheid om alles en iedereen te kunnen bedienen.

 

Hoe heb je je business laten groeien?

Groei komt vooral vanuit m’n netwerk en vanuit aanbevelingen binnen m’n netwerk. Met een coach, en ook een consultant, is het belangrijk dat er een goeie klik is. Als je een coach zoekt ga je eerder af op de goede ervaring van een vriend of vriendin in plaats van dat je iemand op internet vindt. Naar mijn idee zit de groei dus in de kwaliteit van je werk.

Ook al werk ik alleen, samen kun je meer. Dus ben ik altijd in gesprek met andere mensen, voor inspiratie, voor samenwerking of om te sparren over ideeën die ik heb. Daarnaast werk ik hier in Kaapstad samen met een getalenteerde Nederlandse stagiair die mij helpt m’n (online)marketing uit te bouwen. 

 

Wat is jouw drijfveer?

Mijn drijfveer is mensen inspireren het maximale uit zichzelf te halen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een uniek potentieel heeft, maar niet iedereen daar volledig “gebruik” van maakt. Mensen zitten vast in patronen of verwachtingen, vaak van zichzelf. Door daar in een coach sessie over te praten, erachter te komen wat echt belangrijk voor je is en een plan te maken hoe daar te komen hoop ik daar aan bij te dragen. 

Daarnaast is vrijheid en flexibiliteit ook een grote drijfveer, ik vind het echt fantastisch dat ik nu vanuit Kaapstad m’n tijd zelf in kan delen, kan genieten van de natuur en daarnaast kan bouwen aan m’n carrière. In Nederland met een fulltime baan had ik vaak de gedachten, dit is toch niet alles? En nu weet ik dat er meer is, dat bij dit meer ook heel veel uitdagingen komen kijken, dat het echt niet altijd makkelijk is maar dat dit het allemaal waard is.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Coach en Consultancy sessies doe ik vanuit huis via Zoom (een soort Skype), zodat ik niet gestoord kan worden en gegarandeerd ben van goed internet. Toen ik net begon was ik zelf nogal sceptisch tegenover online coachen. Maar toen ik een coach opleiding in Amerika volgde (online) kwam ik erachter hoe fijn het is vanuit je eigen comfortabele ruimte te coachen of gecoacht te worden. En gelukkig heb ik tot nu toe alleen nog maar positieve ervaring met online coachen en online consultancy. Daarnaast is het ook nog super efficiënt, want mensen die ik in NL coach wonen niet alleen in Amsterdam. Nu klappen we allebei na een sessie onze computer dicht en ben je geen reistijd kwijt.

Minimaal 1 dag in de week plan ik geen sessies in, werk ik m’n administratie bij, heb ik contact met mogelijk nieuwe consultancy opdrachtgevers en werk ik consultancy opdrachten uit. Dit doe ik vanuit het kantoor van m’n vriend of in een fijne koffietent hier in Kaapstad.

 

Waar zie jij jezelf in een paar jaar?

Momenteel werk ik vanuit Kaapstad, dat doe ik samen met m’n vriend. We hadden allebei de wens voor (in ieder geval een jaar) ons leven anders in te richten. We woonde hiervoor in Amsterdam, fantastische stad maar ook druk. En niet alleen druk qua verkeer maar vooral een druk sociaal leven en elke dag zoveel mogelijkheden. Nu leven we meer in de natuur, surfen we in de ochtend en hiken we in het weekend. Zien we elke dag de zee en hebben we tijd voor hele andere dingen. Heel fijn voor nu. M’n droom is om elk jaar een aantal (winter) maanden in het buiteland te wonen en vanuit daar te kunnen werken.

Wat betreft de business, ik zie mezelf op grotere schaal mensen en bedrijven inspireren het maximale uit zichzelf te halen. En daarnaast samen te werken met inspirerende mensen waarbij we veel van elkaar kunnen leren. Want blijven leren en groeien is voor mij heel belangrijk.

 

Waar heb je je succes aan te danken?

Doorzetten en hulp vragen. Niemand kan het alleen. Mijn carrière pad is niet ook niet vooraf uitgestippeld. En Ik geloof er in dat je alles wat je doet, goed moet doen. daarbinnen luisteren naar waar je interesse ligt, waar je energie van krijgt en daar meer van doen en meer over leren. Daarnaast mensen in je omgeving om feedback of hulp vragen als je voor je gevoel tegen een muur aan loopt.

 

Is er ook weleens iets fout gegaan?

Natuurlijk, ik denk dat er bij iedere ondernemer dingen fout gaan. Dat is waar je groei zit, daar leer je van. Zo was een stap naar het buitenland een grote, en misschien zijn we daar iets te naïef in gestapt. Hadden we het van tevoren beter uit kunnen stippelen, maar aan de andere kant is dat ook waar de groei zit. En had ik het misschien niet gedaan als ik er te lang over na had gedacht. 

 

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

Ja dat herinner ik me zeker. Ik heb in NL bedacht dat ik Coach en HR Consultant wilde worden voor mensen in NL en mensen in Zuid-Afrika. Na een paar maanden in Kaapstad was daar een moment waarop ik Consultancy klanten in NL en eentje in Kaapstad had. En waarbij ik Coach klanten in NL en ook een paar in Kaapstad had. Dat was een moment waarop ik dacht, wauw het werkt precies zoals ik het had bedacht.

 

Waar haal jij je girlpower vandaan?

Ik haal m’n energie en inspiratie vooral uit andere mensen. Vooral de girlpower van m’n moeder. Zij kan me altijd inspireren door te gaan, maar vooral positief te blijven. Haar positiviteit, enthousiasme en creativiteit inspireren me enorm. Van m’n moeder heb ik geleerd je dromen altijd te delen en uit te spreken, groot te dromen en positief te blijven. En daarmee inspireert ze mij en andere jonge mensen in m’n omgeving enorm.

 

Wat voor advies zou je andere Girlbosses in spé willen geven?

Cliché maar waar, gewoon beginnen. Beginnen is het moeilijkste, maar wel het belangrijkste. Beginnen en zoveel mogelijk mensen vertellen over je dromen, er zijn namelijk altijd mensen in je omgeving die je een stapje verder kunnen helpen. En door je dromen uit te spreken maak je ze al een stukje echter!

 

Cadeautje van Claire

Van Claire mogen we jullie een heel gaaf cadeau aanbieden.
Ben je professional, en loop je misschien zelf wel eens vast op je werk? Of ben je ondernemer, en wil je een werknemer een duwtje in de rug geven? Coaching is een goede investering in je persoonlijke ontwikkeling (of die van je werknemer). Wanneer je persoonlijke ontwikkeling groeit, groeit efficiëntie en kwaliteit in je werk mee. 

Daarom biedt Claire voor andere Girlbosses 20% korting op een pakket van 5 coach sessies voor €360,- (excl. Btw) i.p.v. de normale prijs van €450,- (excl. Btw), t/m juli 2018. Klik hier om meer te lezen over de coach sessies.

Vlog Claire op Instagram en Facebook

 

Next weeks Girlboss
Volgende week weer een interview met een Dutch Girlboss. Wil je meer Girlboss inspiratie?
Word gratis lid van de ‘Dutch Girlboss community’ via Facebook.

Online Masterclass ‘ Meer Klanten via Instagram’
Wist je dat er in Nederland 4,1 miljoen Instagram gebruikers zijn?
Wil jij meer Klanten via Instagram? Wil jij meer volgers? Ben jij net gestart of wil je een eigen business starten? Dan is de online Masterclass ‘ Meer Klanten via Instagram’ echt wat voor jou. Schrijf je nu in.

Meer Dutch Girlboss Inspiratie vind je op ons Instagram kanaal @dutchgirlboss, klik hier om ons te volgen.

”Together we will make a difference”