Fenna van Kerckhoven is 22 jaar oud en haar bedrijf heet Hou Het Luchtig. Fenna zocht meer informatie over haar beperkingen en alles wat ze vond was negatief. Daarom besloot ze om met Hou Het Luchtig te beginnen, wil jij weten hoe zij van haar blog haar bedrijf heeft kunnen maken? Lees dan snel verder.

 

Wat voor bedrijf heb je?

Hou Het Luchtig is een blog, waar ik als ervaringsdeskundige anderen help, inspireer en positiviteit deel. Ik studeer nu nog communicatie aan Fontys Economische Hogeschool, maar mijn doel is om na mijn studie fulltime voor Hou Het Luchtig te werken.

 

Hoe ben je je business gestart?

Ik ben in juni 2016 begonnen met Hou Het Luchtig nadat ik al een aantal website was gestart. Ik had nog nooit echt iets gevonden waar ik écht over wilde schrijven. Maar in juni 2016 wel. Ik wilde meer informatie over mijn beperkingen en alles wat ik vond was negatief. Ik ben zelf positief ingesteld en ik denk ik mogelijkheden. Dus ben ik mijn eigen website begonnen. Op mijn eigen website deel ik de informatie die ik miste en nu nog steeds mis, maar op een positieve manier.

 

Hoe heb je je business laten groeien?

Ik merk sinds drie maanden dat alles groeit, dat geeft echt een kick. Ik deed het in eerste instantie niet om te groeien of geld te verdienen, maar om informatie te delen. Nu ik de mogelijkheden zie merk ik dat ik elke dag enthousiaster word. Ik laat mijn blog groeien door content te plaatsen die alleen ik kan plaatsen, mensen te benaderen, samenwerken en op sociale media actief te zijn. Ik merk dat hoe meer energie ik erin kan steken hoe sneller Hou Het Luchtig groeit, nu met studie houdt het de groei soms wel eens tegen.

 

Wat is jouw drijfveer?

Mijn drijfveer is om de mogelijkheden te laten zien van wat je wél kunt in plaats van alleen maar te kijken naar wat je niet kan.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik begin vaak met sociale media bij te werken voor Hou Het Luchtig, daarna maak ik mij klaar voor school en ga ik naar school. Tussen de lessen door houd ik mijn Instagram story’s bij en na school check ik mijn mail voor belangrijke zaken die betrekking hebben met mijn website. Ik het weekend en op vrije dagen gaat al mijn energie naar mijn blog.

 

Waar zie jij jezelf in een paar jaar?

Over 2,5 jaar ben ik afgestudeerd. Dan wil ik helemaal voor Hou Het Luchtig gaan werken. Fulltime ondernemen, dat lijkt mij fantastisch!

 

Waar heb je je succes aan te danken?

Aan mijn moeder, klinkt lekker cliché, maar zij heeft mij aangespoord om Hou Het Luchtig te starten.

 

Is er ook weleens iets fout gegaan? Wat dan?

Genoeg en ik zal vast nog veel fouten maken. De fout die ik het meeste maak is mij druk maken om negatieve reacties

Op zo’n moment help ik mij zelf herinneren dat ik mij beter moet focussen op de positieve reacties, die er (gelukkig) ook veel meer zijn dan de negatieve. En een beetje schijt hebben helpt ook.

 

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

December 2017 was wel een maand waarop Hou Het Luchtig een erg hard groeide. Toen dacht ik, wauw ik kan dit! Dat was de maand waarin ik erachter kwam wat ik echt wilde; ondernemen en bloggen. Maar ik heb nog zoveel doelen, ik ben er nog kan niet waar ik zou willen en kunnen zijn.

 

Waar haal jij je girlpower vandaan?

Ik ben een doorzetter, en ik denk dat je dat moet zijn als je wilt ondernemen. Daarnaast doe ik iets wat ik elke dag steeds leuker vind, elke dag ontdek ik iets nieuws en doe ik iets wat ik leuk vind.

 

Wat voor advies zou je andere Girlbosses in spé willen geven?

Als eerste, leer hoofdzaken van bijzaken onderscheiden en zeg alleen ja tegen iets wanneer je meteen een dansje van enthousiasme maakt, zeg anders gewoon nee.

Volg Fenna op Instagram en Facebook

 

Next weeks Girlboss
Volgende week weer een interview met een Dutch Girlboss. Wil je meer Girlboss inspiratie?
Word gratis lid van de ‘Dutch Girlboss community’ via Facebook.

Online Masterclass ‘ Meer Klanten via Instagram’
Wist je dat er in Nederland 4,1 miljoen Instagram gebruikers zijn?
Wil jij meer Klanten via Instagram? Wil jij meer volgers? Ben jij net gestart of wil je een eigen business starten? Dan is de online Masterclass ‘ Meer Klanten via Instagram’ echt wat voor jou. Schrijf je nu in.

Meer Dutch Girlboss Inspiratie vind je op ons Instagram kanaal @dutchgirlboss, klik hier om ons te volgen.

”Together we will make a difference”