Jolanda van www.zazazoo.nl is 32 jaar oud en liefhebber van beauty en schrijven. In 2012 is ze vanuit haar hobby begonnen met een blog, wil jij weten hoe ze haar hobby heeft weten om te zetten in haar eigen onderneming? Lees dan snel verder.

 

Wat voor bedrijf heb je?

 

Sinds 2012 ben ik als hobby met mijn blog begonnen, wat toen enkel nog een beautyblog was. Momenteel is dat uitgegroeid tot beautyblog met een snufje fashion, lifestyle en baby & kids en verdien ik er mijn geld mee.

 

Hoe ben je je business gestart?

 

Eerst echt puur als hobby. Omdat ik geen baan kon vinden in hetgeen waarvoor ik gestudeerd had ben ik mijn skills gaan uitoefenen op mijn blog. Beauty was mijn passie, dus de keuze voor een beautyblog lag dan ook voor de hand.

 

Hoe heb je je business laten groeien?

 

Dit ging eigenlijk vanzelf. Het enige wat ik al die jaren heb gedaan is er veel tijd, liefde en passie ingestoken. Toen kwam die groei vanzelf. Dat doe ik overigens nog steeds elke dag.

 

Wat is jouw drijfveer?

 

Mijn passie. Ik vind schrijven heerlijk om te kunnen doen en nieuwe producten zijn altijd interessant om te mogen ontdekken. Soms heb ik er niet altijd even veel zin in natuurlijk, maar over het algemeen word ik er nog altijd heel erg blij van.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

 

Overdag ben ik mama van twee kleine kindjes. Één dag in de week is mijn werkdag en gaat de oudste naar oma. ’s Avonds, als de kindjes in bed liggen begint mijn werkdag. Ik kruip dan achter mijn MacBook en begin met het tikken van nieuwe blogposts/reviews, controleren en verzenden van mailtjes en planningen maken. Foto’s maak ik meestal als de oudste bij de peuterspeelzaal is of in het weekend. Dat moet namelijk echt op mijn gemak.

 

Waar zie jij jezelf in een paar jaar?

 

Eerlijk? Ik heb echt geen idee! Ik kijk niet zo ver vooruit en maak geen jaarplanningen. Ik geloof dat alles wat je wilt bereiken je kunt bereiken. Ook weet ik niet wat er in de komende jaren nog op mijn pad komt, dus we zien het wel! Voor 2018 wil ik in ieder geval www.zazazoo.nl nog verder laten groeien.

 

Waar heb je je succes aan te danken?

 

Door mijn eigen doorzettingsvermogen en wellicht ook wat geluk. Uiteraard staan mijn lezers en volgers voorop, want zij maken het echt een succes. Zonder hen kon ik dit nu allemaal niet doen.

 

Is er ook weleens iets fout gegaan? Wat dan?

 

Oh ja, geregeld gaat er weleens iets fout. Denk aan typfouten (echt killing voor een blogger!), vergeten deadlines, verkeerde linkjes of anchor words etc. Meestal komt dit voort uit moeheid. Na een zware dag is het soms moeilijk om geconcentreerd te blijven en dan gaat er weleens iets fout. Momenteel dubbelcheck ik alles, om dit soort dingen te voorkomen.

Ik zeg altijd eerlijk wat de reden is. Waarom een smoesje verzinnen? Gelukkig is er elke keer begrip voor en is het geen probleem. Uiteraard los ik het allemaal meteen op 🙂

 

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

 

Jup! Meerdere keren overigens. Zo was mijn eerste mijlpaal dat ik geaccepteerd werd bij een groot beauty pr-bureau, waren volgende mijlpalen uitnodigingen voor persevents, de eerste betaalde opdracht, publicaties op bol.com, de nieuwsbrief van Etos, vermelding in het John Beerens magazine en een uitgebreid portret interview met een glossy magazine.

 

Waar haal jij je girlpower vandaan?

 

Als ik het op momenten niet uit mezelf haal, dan doe ik inspiratie op bij andere bloggers. Meestal geeft me dat weer die boost die ik op dat moment mistte.

 

Wat voor advies zou je andere Girlbosses in spé willen geven?

 

Volg je hart en passie en zet door. Dan kom je er wel, ongeacht waar het om gaat. Ik ken zoveel bloggers die wonderen verwachten in het eerste jaar dat ze bloggen en afhaken als die verwachtingen niet waargemaakt kunnen worden. Bij mij begon het pas een beetje te lopen na drie jaar.

Volg Jolanda op Facebook en Instagram.

 

Next weeks Girlboss
Volgende week weer een interview met een Dutch Girlboss. Wil je meer Girlboss inspiratie?
Word gratis lid van de ‘Dutch Girlboss community’ via Facebook.

Online Masterclass ‘ Meer Klanten via Instagram’
Wist je dat er in Nederland 4,1 miljoen Instagram gebruikers zijn?
Wil jij meer Klanten via Instagram? Wil jij meer volgers? Ben jij net gestart of wil je een eigen business starten? Dan is de online Masterclass ‘ Meer Klanten via Instagram’ echt wat voor jou. Schrijf je nu in.

Meer Dutch Girlboss Inspiratie vind je op ons Instagram kanaal @dutchgirlboss, klik hier om ons te volgen.

”Together we will make a difference”