Kristy Verboom is de eigenaresse van Right! Food en Right Sweets, zelf is ze 20 kilo afgevallen. Ben jij benieuwd hoe zij door het afvallen de beslissing heeft gemaakt om zelf met haar eigen bedrijf te beginnen? Lees dan snel verder.

 

Wat voor bedrijf heb je?

 

Ik heb sinds bijna 3 jaar een eigen praktijk Right! Food als voeding- en leefstijlcoach. Ik coach mijn cliënten naar een gezonder eetpatroon en daarnaast een positieve(re) mindset. Daarnaast heb ik sinds half maart ook een eigen cateringbedrijf aan huis Right Sweets. Het is een cateringbedrijf voor lekkernijen die vrij zijn van zuivel of lactose, toegevoegde suikers en wanneer nodig ook gluten.

 

Hoe ben je je business gestart?

 

Ik ben zelf een aantal jaren geleden zo’n 20 kilo afgevallen. Puur door gewoonweg gezonder te eten. Dit ben ik gaan doen vanwege gezondheidsklachten en omdat ik door het overgewicht gewoon letterlijk en figuurlijk niet lekker in mijn vel zat. Ik kreeg daarop zoveel reacties dat ik besloot om me om te laten scholen tot voedingscoach. Ik werkte destijds nog fulltime in de kinderopvang en wilde al een tijd iets anders, maar wat? Tijdens de opleiding begon het steeds meer te kriebelen daadwerkelijk mijn praktijk te starten. Dit is nu ondertussen bijna 3 jaar geleden.

Daarnaast ben ik dus ook onlangs gestart met mijn eigen cateringbedrijf. En dan zul je misschien denken, dat past toch helemaal niet bij een voedingscoach. Maar ik ben van mening dat je ook wat lekkers moet kunnen eten, zolang het maar in balans is.

Mijn cateringbedrijf is voortgekomen uit mijn eigen passie om te bakken. Ik bakte al regelmatig iets voor mezelf. Omdat ik volledig (dierlijke) zuivelvrij en geraffineerde suikervrij eet, is het best lastig om in gangbare winkels iets lekkers te vinden. Dus ben ik zelf gaan bakken. En ik dacht; ‘Als ik er behoefte aan heb, zullen er wellicht ook anderen zijn die er ook behoefte aan hebben’. Dus Right Sweets werd in het leven geroepen!

 

Hoe heb je je business laten groeien?

 

In de beginperiode van mijn praktijk wist ik eigenlijk totaal niet wat ik deed. Ik deed het er maar gewoon bij, want ik had natuurlijk nog mijn fulltimebaan in de kinderopvang. Totdat het in de loop van 2016 meer en meer ging groeien. Er kwam een mooi artikel in de krant en ik werd wat actiever op de social mediakanalen. In 2017 heb ik de stap genomen om een businesscoach in de arm te nemen en hierdoor is mijn bedrijf echt in sneltreinvaart gegroeid. Ik ben veel meer zichtbaar geworden op verschillende social mediakanalen en ik laat veel meer van mezelf zien. Dus mijn potentiele cliënten zien gelijk al met wie ze te doen hebben en ik ben ervan overtuigd dat dat onderdeel is geweest van de groei van mijn praktijk. Daarnaast ben ik ook gegroeid in mijn rol als ondernemer. Nu met mijn 2ebedrijf weet ik vanaf het begin af aan, aan welke ‘knoppen ik moet draaien’ en hierdoor kent dit bedrijf echt een vliegende start.

 

Wat is jouw drijfveer?

Mijn drijfveer is mijn eigen passie en om de verandering te zien bij mijn cliënten. Dat vind ik echt zo mooi! Dat ze erachter komen wat voeding kan doen en hoe ze daarnaast de baas kunnen worden over dat stemmetje in het hoofd.

Daarnaast zou ik ook nog veel meer mensen bewust willen maken van echt gezonde voeding en wat dit voor je kan doen.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

 

Ik ben echt een ochtendmens dus mijn dag begint vaak bijtijds. Ik neem rustig de tijd om te ontbijten, want belangrijk! En dan kan de dag echt beginnen. Meestal zie ik in de ochtend de meeste cliënten. En ik probeer ook dan het meeste werk te verzetten. Mailtjes beantwoorden, berichten op social media inplannen, voedingsadviezen etc. uitwerken. Ik doe het vaak allemaal in de ochtend. Door de dag heen zie ik gemiddeld 4 tot 7 cliënten, maar dat is erg afhankelijk van de dag, want op maandag en vrijdag plan ik bewust geen cliënten. Heerlijk om die vrijheid te hebben.

In de middag ga ik vaak een stuk lopen met onze hond. Wij wonen heerlijk buitenaf dus ik loop zo het bos in of langs de weilanden. Even een momentje van de rust genieten. 1 á 2x in de week werk ik ook in de avond, individuele consulten of ik geef bijvoorbeeld een workshop voor een groep. Als ik werk in de avonden, werk ik ’s middags niet. Zo houd ik voor mezelf alles in balans.

En de momenten dat ik tijd besteed aan mijn cateringbedrijf is nu nog heel wisselend. In de weekenden zijn de meeste bestellingen, dus op vrijdag en zaterdag ben ik heerlijk aan het bakken. Ook toch wel een stukje ontspanning voor mij!

 

Waar zie jij jezelf in een paar jaar?

 

Over een jaar heb ik nog steeds een goedlopende praktijk en is daarnaast mijn catering uitgegroeid tot een bekend begrip hier in de omgeving. Ik ben niet heel erg van een planning van een jaar of 5. Ik zie altijd wel hoe het komt. Dat werkt voor mij het prettigst.

 

Waar heb je je succes aan te danken?

 

Ik heb mijn succes te danken aan mijn nuchterheid en positieve houding. Ik denk niet in belemmeringen, maar juist in mogelijkheden. Ik doe wat ik leuk vind en dat werkt aanstekelijk!

En niet te vergeten mijn achterban. Mijn vriend steunt me in alles en dat zorgt er bij mij wel voor dat ik kan doen wat ik nu doe!

 

Is er ook weleens iets fout gegaan?

 

Oh absoluut. In het voorjaar van 2017 is mijn praktijk enorm gegroeid. Ik werkte nog deels in de kinderopvang en daarnaast plande ik alles wat betreft mijn praktijk in de andere momenten. Uiteindelijk heb ik eind juli mijn laatste werkdag gehad in de kinderopvang, maar toen was het kwaad eigenlijk al geschied. Eind 2017 kwam ik erachter dat ik helemaal op was. En dit resulteerde in een extreme vermoeidheid. Ik heb hier echt ontzettend van geleerd en plan dus hierom mijn dagen niet al te vol, ik neem voldoende tijd voor rust en balans.

 

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

 

Ja, dat was het moment dat ik mijn ontslag indiende. Ik had er al vaak over gedroomd en nu werd het gewoon werkelijkheid. Gewoon volledig aan de slag in mijn eigen onderneming was voor mij toch echt wel even een momentje!

Daarnaast ook de stap om te starten met Right Sweets. Al lange tijd een stille wens en ook nooit hardop uitgesproken. Toen ik de knoop had doorgehakt om van mijn passie ook een bedrijf te maken voelde ik ook wel een positieve tinteling!

 

 

Waar haal jij je girlpower vandaan?

 

Uit mezelf, maar ook uit andere onderneemsters. Ik vind het heerlijk om met andere onderneemsters met wie ik echt op 1 lijn zit, te sparren. Daar word ik echt blij van en krijg ik ook zoveel ideeën van. Daarnaast dus ook mijn eigen positiviteit.

 

Wat voor advies zou je andere Girlbosses in spé willen geven?

 

Laat gelijk zien wat je in huis hebt. Ga niet te veel achterover leunen, maar wees actief op alle fronten.

 

Cadeautje van Kristy

 

Van Kristy mogen we jullie 2 super gave dingen weg geven.
Via deze link
www.rightfood.nlkunnen jullie haar e-book ‘De eerste stappen naar een gezondere eet- en leefstijl’ aanvragen.

Daarnaast wilt ze jullie tot 1 augustus de mogelijkheid geven om met 10% korting iets te bestellen op www.rightsweets.nl.
Als je in het opmerkingenveld ‘GIRLBOSS’ invullen dan je van Kristy 10% korting op je bestelling.

 Next weeks Girlboss
Volgende week weer een interview met een Dutch Girlboss. Wil je meer Girlboss inspiratie?
Word gratis lid van de ‘Dutch Girlboss community’ via Facebook.