Lanne van Delft is 30 jaar en woont sinds augustus 2016 in Stockholm. Na een jaar van ziek zijn, heel vermoeid, superveel frustratie en boosheid was haar kijk op het leven veranderd. Wil je weten hoe ze vanuit deze situatie haar eigen bedrijf is begonnen? Lees dan snel verder.

 

Wat voor bedrijf heb je? 

Mijn vriend nam een baan in Stockholm aan en ik vond dit een uitgelezen kans om een heel vet avontuur aan te gaan en mijn carrière compleet om te gooien.  

Na een jaar van ziek zijn, heel vermoeid, superveel frustratie en boosheid was mijn kijk op het Leven veranderd. Daarover ben ik toen gaan bloggen en met onze verhuizing naar Stockholm ben ik écht mijn werk gaan maken, ontstaan uit mijn blog.

In mijn blogs beschreef ik inzichten, struggles en hersenspinsels over mijn liefde voor het Leven, het ontdekken van wie ik écht ben en ook de minder leuke dingen kwamen aan bod. Mensen vroegen me steeds vaker om gesprekken of advies en ik kreeg veel complimenten over dat ik anderen inspireerde. Heel tof!

Van daaruit is mijn bedrijf Your New Today ontstaan, waarmee ik (online) training geef aan hoofdzakelijk meiden en jonge vrouwen om te ontdekken wat hen écht blij maakt en daar ook écht mee aan de slag te gaan!

 

Hoe ben je je business gestart?

Ik ben klein begonnen, gewoon vanuit mijn blog. Als iemand het idee had vast te zitten, even een frisse blik nodig had of gewoon z’n ei kwijt wilde, kon dat bij mij.
Ik stond niet ingeschreven bij de KvK ofzo en vroeg toen ook nog geen geld voor wat ik deed.

Tot ik na een tijdje dacht: hmmm.. Dit is gewoon ‘werk’. Het feit dat ik anderen help is natuurlijk wat waard. Maar voordat ik vond dat ik er echt wat voor kon vragen was ik heel wat maanden verder hoor.

Na een paar maanden zelf ‘maar wat doen’ (want hoe startte ik in hemelsnaam een onderneming?!), besloot ik een business coachingstraject te doen. 7 maanden lang aan de bak met mijn plannen, concrete stappen zetten en écht een bedrijf op zetten.

Dat is super waardevol geweest. Als ik dat toen niet gedaan had (en geloof me.. het was aantrekkelijk het NIET te doen, want het kostte nogal wat..!), had ik nu niet gestaan waar ik sta. Achteraf ben ik dus superblij dat ik mezelf die stap gunde, want daardoor heeft mijn bedrijf in korte tijd veel meer vorm gekregen.

Ik heb me ingeschreven bij de KvK en ben gewoon in gesprek gegaan met potentiele klanten. Voor ik het wist zeiden zij “Ja” tegen een training die ik eigenlijk nog helemaal niet klaar had..!

Opeens moest ik facturen maken, boekhouding opzetten én natuurlijk mijn kennis nu ‘echt officeel’ gaan delen in de eerste trainingen. Met mijn coach aan m’n zijde is dat echt heel mooi geworden. Dat alles is nu nog steeds de basis van mijn bedrijf.

Kortom: Hoe ben ik gestart? Door gewoon te gaan doen en ontdekken wat werkt, wat goed voelt en wat niet..!

 

Hoe heb je je business laten groeien?

De business coaching die ik heb gevolgd, ook die van Paulien (het groeiplan programma) heeft aan de groei bijgedragen.

Maar ik zie ook écht dat juist meer mezelf zijn en écht vertrouwen op mijn eigen keuzes, intuïtie en strategieën voor serieuze groei heeft gezorgd!

Net zoals het uitbesteden van dingen waar ik minder energie uithaal of waar ik niet echt blij van word, maar die wél onderdeel zijn van mijn onderneming, heeft groei mogelijk gemaakt. Simpelweg omdat ik daarmee meer tijd over houd voor de dingen die ik het allerliefst doe! Ik geloof oprecht dat dat de mooiste basis is voor groei van je bedrijf. Als jij blij en gelukkig bent trek je namelijk ook nieuwe kansen en fijne klanten aan.

Social Media, vooral instagram in mijn geval, goede recensies en mond tot mondreclame dragen ook zeker bij aan groei. Een mooi netwerk en zichtbaarheid online is voor mij onmisbaar!

 

Wat is jouw drijfveer?

Ik kies nu al een paar jaar écht voor wat mij blij maakt. Dat doe ik bewust. Daardoor heb ik minder last van verwachtingen, perfectionisme en ‘het altijd goed willen doen’ of ‘zoals het hoort’. Struggles waar ik voorheen tegenaan liep. Net zoals het gevoel ‘nog veel meer te kunnen, maar niet goed weten wat’, dat herken ik maar al te goed. Ik zie om me heen zoveel meiden en jonge vrouwen die daar ook mee worstelen en ik draag daar met liefde en heel veel plezier mijn steentje aan bij dat te veranderen.

Ik heb namelijk zelf ervaren hoe frustrerend het kan zijn, maar belangrijker, ik heb ook ontdekt wat voor mij wél werkt. Die kennis en ervaring vind ik te mooi om voor mezelf te houden. Ik maak daar graag zoveel mogelijk andere leuke, ambitieuze mensen blij mee! Dat enthousiasme en het plezier dat ik daarin heb, is mijn belangrijkste drijfveer!

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik vind het lastig deze vraag te beantwoorden, omdat ik merk dat iedere dag er anders uitziet. Maar globaal zit het vaak zo:
Ik zorg dat ik relaxt kan opstaan, dus ruim voordat ik mijn eerste afspraak heb. Ik wil op mijn gemak kunnen ontbijten, douchen, opmaken en dergelijken. Dat vind ik belangrijk.

Verder skype ik veel, zowel met klanten als met meiden/vrouwen met wie ik samenwerk. Inmiddels heb ik een paar heel fijne vaste collega’s om me heen verzameld. Zoals een assistent, tekstschrijver en ontwerper. Superfijn!

Ik besteed heel veel tijd aan ontwikkeling. Ik lees veel, kijk regelmatig TEDtalks en beluister podcasts. Maar ik hou er ook van om gewoon zonder telefoon even naar buiten te gaan en door de stad of één van de parken te wandelen. Ik zorg altijd wel dat ik even buiten ben geweest iedere dag!

Verder ben ik veel bezig met blogs schrijven, omdat ik bloggen echt nog steeds één van de leukste dingen van mijn bedrijf vind. Naast training/coaching geven natuurlijk!

Muziek, eten en bewegen zijn ook heel belangrijk voor mij! Dus ik luister tussen de taken/ afspraken door vaak even muziek, zorg altijd dat ik genoeg eet en drink en ga regelmatig dansend en zingend door het huis.

Soms werk ik in een koffietentje, voor meer focus of ik werk daar samen met andere meiden. Dan kunnen we werken én af en toe even kletsen en lachen!

Oké.. ik sla wel echt een belangrijk ding van mijn dag over. Social media. Ik ben stiekem ook best veel online op Instagram. Ik deel veel in mijn story en vind het oprecht leuk in de comments met mensen in gesprek te gaan. Instagram heeft mij al zoveel mooie dingen gebracht! Van nieuwe contacten en samenwerkingen tot heel veel klanten. Toch heb ik een soort van haat-liefde verhouding met Instagram hoor. Soms kost het me te veel tijd en geniet ik veel meer van het offline Leven. Ik verplicht mezelf ook niet meer tot consistent zijn bijvoorbeeld. Ik mail mijn volgers wanneer ik vind dat ik wat leuks te melden heb. Ik post iets wanneer ik iets graag wil delen en ik ben offline als ik voel dat dat voor mij meer waardevol is.

Dat maakt ook dat iedere dag er anders uit kan zien. Dat vind ik fijn!

 

Waar zie jij jezelf in een paar jaar?

Hmm.. goeie vraag! Ik denk dat we dan weer in Nederland wonen, ik nog meer fijne collega’s heb die mij helpen met mijn bedrijf en dat ik veel lezingen geef en mijn trainingen nog meer verdieping en expertise omvatten.

Persoonlijkheid vind ik wel heel belangrijk, dus ook over een paar jaar is mijn bedrijf nog steeds echt ‘mij’. Op z’n Lanne’s. Ik vind het het leukst mensen te inspireren door helemaal mezelf te zijn. Dat is iets wat ik sowieso blijf uitdragen!

 

Waar heb je je succes aan te danken?

Ik denk eigenlijk aan het feit dat ik steeds meer écht mijn eigen keuzes durf te maken op basis van alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan en op blijf doen. Door te blijven leren, ontwikkelen en ontdekken zie ik dat ik steeds nieuwe stappen zet. Angsten overwin en nog meer mensen bereik. Dat gevoel geeft echt een kick en maakt het nog leuker om te blijven investeren in die dingen die ik belangrijk vind en die mij blij maken. 

Laat ik wel ff vooropstellen dat ik écht geen megagroot bedrijf heb ofzo hoor. Succes zit ‘m wat mij betreft niet persé alleen in het grootste bedrijf en de hoogste omzet. Succes is voor mij meer dan dat. Het gaat voor mij juist ook heel erg om plezier en anderen écht verder helpen. Iemand helpen écht het verschil te kunnen maken in diens Leven! Dat is waar Your New Today voor staat!

 

Is er ook weleens iets fout gegaan? Wat dan?

Tuurlijk..! Ik heb echt wel momenten dat ik twijfel aan mezelf of dat ik een post plaats die compleet verkeerd wordt geïnterpreteerd ofzo.
Of ik bedacht een dienst die vervolgens helemaal niet verkocht. Daar kan ik dan best wel even van balen en onzeker door worden. Maar ik kan dat ook steeds meer laten voor wat het is en er juist gebruik van maken dat ik weer iets nieuws heb ontdekt.

Ik geef toe.. de ene keer lukt me dat sneller dan de andere keer, maar ik heb inmiddels het vertrouwen wel dat het altijd goed komt. Dat geeft heel veel rust en maakt keuzes maken veel gemakkelijker!

 

Hoe heb je dit toen aangepakt?

Dat hangt ervan af. Soms heb ik het nodig om gewoon even alles los te laten en iets totaal anders te gaan doen. Andere keren heb ik even lieve woorden van een ander nodig om in te zien dat de wereld niet vergaat.

Even buiten wandelen, lekkere thee of koffie en chocola zijn op die momenten ook life savers hoor. 😉

 

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

Ja dat was die eerste keer dat ik een gesprek aanging met een potentiële klant die ik via Facebook ontmoet had. Zij zei meteen ‘ja’ tijdens dat gesprek tegen een training die nog vooral in mijn hoofd zat. Supervet gevoel was dat. Helemaal toen ik na afloop van die training superlieve woorden van haar ontving over dat ze me dankbaar was voor wat we samen voor elkaar geboxt hadden. Dat is echt gaaf!

 

Waar haal jij je girlpower vandaan?

Muziek helpt mij daar heel erg bij! Ik heb een speciale speellijst met muziek, bijna allemaal vrouwen, met teksten en melodieën die mij inspireren. Dat helpt me echt te gaan voor wat ik voor ogen heb! 

Maar ook positieve en lieve woorden van klanten en volgers geven mij heel veel enthousiasme en ‘power’! Daar geniet ik echt van!

 

Wat voor advies zou je andere Girlbosses in spé willen geven?

Maak het jezelf allemaal niet te moeilijk. Je kunt heel veel NU al doen, waardoor uitstellen niet nodig is. Stel jezelf wat vaker de vraag: “Waar word ik nu écht blij van?” en onderneem actie die daarbij past! Al zijn het maar kleine dingen, durf te dromen en kom in actie!

 

Cadeautje van Lanne

Van Lanne mogen we jullie een heel gaaf cadeau geven. We mogen jullie namelijk haar allereerste eBook “Dromend doen wat je blij maakt” geven.

Ze vertelt daarin kort wat over haarzelf, maar belangrijker: er zit een heel mooie oefening in, waarmee je meteen aan de slag kunt en meer zicht krijgt op wat je nou eigenlijk écht wilt.

Je kunt de oefening toepassen op je bedrijf, maar ook op je Leven. Even een inspiratieboost zeg maar!  

Download het eBook hier.

 

Volg Lanne op Instagram en Facebook

 

Next weeks Girlboss
Volgende week weer een interview met een Dutch Girlboss. Wil je meer Girlboss inspiratie?
Word gratis lid van de ‘Dutch Girlboss community’ via Facebook.

Dutch Girlboss Academy
Wil je weten wat jij in 2018 kunt bereiken? Vraag dan een 1 op 1 ‘Ugly Truth’ gesprek aan. Tijdens dat gesprek bespreken we de uitdagingen en kansen in je business en geven we je eerlijk aan wat de Academy voor jou kan betekenen. We kijken samen of er een match is. Dit doen we van beide kanten. We zoeken echt girls met de juiste ambitie.

Vraag HIER een gratis ‘Ugly Truth’ call aan.