Lia Bos woont in centraal Portugal. Figueiró dos Vinhos. Samen met haar partner runt ze daar een Bed and Yoga. 16 dagen na de opening kregen ze te maken met de grootste brand ooit in de geschiedenis van Portugal, wil jij weten hoe ze dit heeft ervaren? Lees dan snel verder.

 

Wat voor bedrijf heb je?

Ik run samen met mijn partner een B&Y Bed and Yoga in Portugal. We hebben een Bed and Breakfast en bieden maandelijkse yogaweken aan. Tevens kunnen mensen onze locatie huren om zelf een ‘retreat’ te geven.

 

Hoe ben je je business gestart?

Door te doen! Ik ben freelance international yoga docent en heb heel veel jaren gereisd. Ik wilde weg uit Nederland en mijn droom was om mijn eigen B&B te hebben voor mijn 35ste levensjaar. Vorig jaar 1 juni opende wij onze deuren, ik werd in augustus 35.

 

Hoe heb je je business laten groeien?

Door vertrouwen te hebben, je gevoel volgen en door jouw passie te volgen. Er is geen betere manier om reclame te maken dan te stralen en mensen te enthousiasmeren door ons verhaal te vertellen. Uiteindelijk is mond tot mondreclame voor ons de beste reclame. Je onderscheiden online is erg moeilijk, door mensen jouw ‘product’ te laten beleven is de reclame vele malen groter.

 

Wat is jouw drijfveer?

Wij zijn eigen baas en doen waar we goed in zijn. Onze dromen zijn we achternagegaan, niks voelt beter dan dat.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Oei….buiten de B&B runnen wij ook een mini boerenbedrijfje. We hebben kippen en een grote tuin. Dagelijks begint mijn dag met de kippen te voeren en het hok schoon te maken. Ook tijdens een yogaweek 😉 Daarna lesgeven, ontbijten. De gasten verzorgen. Tussendoor boekingen en mailtjes beantwoorden. Helpen in de moestuin, kamers schoonmaken op hete dagen even zwemmen om in de namiddag weer verder te ‘werken’. Mijn dagen zijn echt altijd anders, op de kippen na, haha.

 

Waar zie jij jezelf in een paar jaar?

Dan loopt ons bedrijf super goed, we kunnen wat lokale mensen aannemen zodat wij ook bij kunnen dragen aan werkverschaffing in het dorp. We kopen een camper en in de wintermaanden kunnen wij even bijtanken en lekker op reis. Iemand anders geniet van onze plek door daar te wonen en onze ‘zorgen’ over te nemen

 

Waar heb je je succes aan te danken?

 

Door altijd je hart te volgen. Durven dingen te doen!

 

Is er ook weleens iets fout gegaan? Wat dan?

 

Oh zeker wel…vaak dingen waar je geen invloed op kunt hebben. Onze B&Y is geopend op 1 juni 2017 en 16 dagen later kregen wij te maken met de grootste brand ooit in de geschiedenis van Portugal. Je kunt alles kwijtraken in 2 minuten! Een trauma voor het leven…

 

Hoe heb je dit toen aangepakt?

Positief blijven, huilen als het moet en de kracht vinden om door te gaan. Uiteindelijk als er dan weer boekingen binnen komen en mensen blijven geloven in je, dan pas kan je trots zijn!

 

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

 

De eerste yogaweek en de eerste boekingen na de brand. Als mensen dan met een happy feeling weg gaan naar Nederland en je krijgt complimenten. Toen dacht ik, het is me gelukt!

 

Waar haal jij je girlpower vandaan?

 

Ik ben militair geweest, iets wat ik altijd wilde. Daarna heb ik meerdere wereldreizen gemaakt. Dit alles heeft mij gemaakt, je ziet veel van de wereld en neemt zo een bron van inspiratie mee, een rugzak vol. Niet te vergeten dat ik een partner van goud heb. Mijn rots in de branding en zonder hem zou de emigratie naar Portugal, mijn droom, niet eens uit zijn gekomen.

 

Wat voor advies zou je andere Girlbosses in spé willen geven?

 

Nike heeft de beste slogan, JUST DO IT!

 

Cadeautje van Lia

 

Van Lia mogen we iets super tofs weggeven, als je een yogaweek boekt of een bezoek brengt van minimaal zeven nachten naar haar B&Y dan krijg je van haar een gratis massage van 60 minuten. Als je boekt vermeld dan Dutch Girlboss.
Wil jij nu gelijk boeken, dat kan hier.

Volg Lia op Facebook en Instagram

 

Next weeks Girlboss
Volgende week weer een interview met een Dutch Girlboss. Wil je meer Girlboss inspiratie?
Word gratis lid van de ‘Dutch Girlboss community’ via Facebook.

Online Masterclass ‘De 5 Succesfactoren voor een Girlboss Business’
Wil jij een eigen Girlboss Business starten of je bestaande Business laten groeien?
Dan is de Online Masterclass ‘De 5 Succesfactoren voor een Girlboss Business’ echt wat voor jou. Schrijf je hier in voor de Online Masterclass.