Marloes de Jong, getrouwd, mama van 2 jongens en ze woont in Stellendam, Zuid-Holland. Ze is de eigenaresse van Flow Planners. Wil je weten hoe Marloes na 3 jaar niet gewerkt te hebben heeft besloten om voor zichzelf te beginnen? Lees dan snel verder.

 

Wat wat voor bedrijf heb je?

Een jaar geleden ben ik begonnen met Flow Planners. Dit begon met een alles-in-1 planner voor de ondernemende vrouw. Een planner met een frisse en vrolijke uitstraling. Afgelopen jaar hebben we de eerste editie van de Flow Planners op de markt gebracht en dit was een groot succes!

Inmiddels is Flow Planners aan het door ontwikkelen tot veel meer. Mijn missie met Flow Planners is om mensen te inspireren om te plannen vanuit een innerlijke balans. Om te plannen vanuit een gevoel van WILLEN in plaats vanuit een gevoel van moeten.
Zelf ben ik momenteel echt keihard bezig om me hierin te ontwikkelen om dit vervolgens door te kunnen geven aan anderen.
Daarnaast ben ik momenteel ook heel hard bezig om de website te verbouwen en zo de webshop uit te breiden. Stationery & gifts zullen worden toegevoegd aan het assortiment. Wederom met een frisse en vrolijke uitstraling, maar tevens ook sjiek/fancy.

 

Hoe ben je je business gestart?

Ik heb voordat ik met Flow Planners begon ook voor mezelf gewerkt. Daarnaast werkte ik onregelmatige diensten voor een werkgever, eerst bij een dierenkliniek en later in de horeca. Ook mijn man had voor zijn werk een onregelmatig werkrooster en wij hadden onze eerste zoon al. Dit was planning technisch soms een enorme uitdaging.
Inmiddels 4 of 5 jaar geleden was de gedachte in mij opgekomen om zelf een planner te ontwikkelen waar ik alles in kwijt kon, zonder dat het een chaos zou worden, maar dit idee heb ik lang onderdrukt.

Tijdens de zwangerschap van mijn tweede zoon kwam ik thuis te zitten en daarna heb ik 3 jaar niet gewerkt, iets waar ik echt ongelukkig van werd. Ook werd ik erg ongelukkig van het feit dat ik niet wist wat ik wilde doen met de rest van mijn leven. Dat ik niet meer voor een baas wilde werken was mij wel duidelijk, maar wat dan wel.
Na veel gesprekken met familie en vrienden heb ik begin 2017 de knoop doorgehakt en ben ik gestart met Flow Planners. De beste keuze ooit!
 

Hoe heb je je business laten groeien?

Flow Planners is nog heel erg groeiende, voor mijn gevoel begin ik nog maar net!! Toch denk ik dat het allerbelangrijkste voor mij is geweest om actief te zijn op social media. Door in een vroegtijdig stadium al de ontwikkelingen van Flow Planners te delen binnen mijn eigen kanalen en ook in diverse groepen, heb ik toch al een stukje naam opgebouwd. En ik had hele lieve (business-)vriendinnen die als enorme promotors aan de slag zijn gegaan! Verder heb ik alle mogelijkheden aangepakt die op mijn pad kwamen.

Ook heb ik vanaf oktober 2017 een aantal keer samengewerkt met Ilona Annema. Zij is gespecialiseerd in product marketing. Door een aantal keer met haar samen te werken is het allemaal zoveel duidelijker geworden. Ik heb in die weken echt grote stappen gemaakt en de basis gelegd voor een gezonde bedrijfsvoering.
Een paar weken geleden kreeg ik ook een vraag van iemand of Flow Planners van mij alleen was. Zij was er namelijk van overtuigd dat er een heel team van mensen achter Flow Planners stond! Dat voelde echt als een geweldig mooi en onverwacht compliment!

 

Wat is jouw drijfveer?

Vrijheid! Ik wil zoveel, het leven is zo mooi. Maar door voor een baas te werken kan ik mijn dromen niet realiseren. Daarbij vind ik het ontzettend fijn om anderen te helpen een stukje legacy achter te laten. Ik wil op mijn 80e terugkijken op mijn leven en trots zijn op wat ik heb bereikt!

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik sta op doordeweekse dagen altijd om 7u op en dan begint de dag gelijk goed. Kinderen uit bed halen en klaarmaken voor school. Als ik om half 9/ kwart voor 9 thuis kom pak ik eerst standaard een half uur voor mezelf voor een stukje meditatie en om mijn intentie voor die dag op te schrijven. Hier ben ik pas sinds kort mee begonnen, maar ik merk dat wanneer ik dit doe ik zoveel rustiger en efficiënter kan werken. Dit helpt me echt om dicht bij mezelf te komen/blijven.

Vervolgens ruim ik even de rommel van de ochtend op en zet ik een was aan en dan ga ik aan de slag met werken voor Flow Planners. Ik probeer eigenlijk alleen nog maar te werken wanneer de jongens naar school zijn, of in de avonden, maar ik merk dat ik qua tijd niet altijd uitkom. Zeker nu ze nog niet overblijven.
Dit is overigens wel de bedoeling, want nu ben ik iedere dag 1,5uur “kwijt” omdat ik ze uit school haal voor de lunch, maar ik vind de Daan, onze jongste, nog zo klein. Hij is eind januari 4 geworden en is nog snel moe en daarbij is hij een heel gevoelige jongen. Hij heeft echt even dat rustmomentje nodig, daarom haal ik ze nu nog lekker op.
Ze gaan verder ook nooit naar een opvang, dus zodra ik merk dat Daan het aankan blijven ze tussen de middag lekker over. Dan kan ik wat efficiënter doorwerken.

Na school gaat het ritme gewoon door. Vriendjes komen spelen, zwemles, karate, huishouden, koken en kindjes weer op bed leggen. Rond 19:30 liggen de kids in bed en dan werk ik vaak nog 1 á 2 uurtjes en dan sluit ik bij voorkeur de avond af met een serie op Netflix, samen met mijn man. Dat is echt mijn moment van ontspanning!

 

Waar zie jij jezelf in een paar jaar?

Ik ben een enorme dromer. Sowieso wil ik een ander huis. Ik werk nu veelal aan de grote tafel in onze woonkamer, of in de trapkast haha. Dat klinkt leuk, maar is natuurlijk verre van ideaal. Dagelijks je werkspullen opruimen om aan tafel te kunnen eten en tijdens mijn vrije tijd ook altijd tegen mijn werk “rommel” aankijken… Een ander huis, met ruimte om een eigen kantoor aan huis te hebben, dat zou echt geweldig zijn.
Tevens is over een paar jaar het assortiment van in de webshop gigantisch uitgebreid. Zowel met eigen label producten als van andere leveranciers. Daarnaast geef ik workshops en trainingen over plannen vanuit balans en ga ik twee keer per jaar op vakantie naar de zon. Ik heb écht wat meer zon nodig dan we in Nederland krijgen :-D.


Waar heb je je succes aan te danken?

Doorzettingsvermogen en flexibiliteit. In het ondernemerschap is namelijk maar 1 ding zeker en dat is onzekerheid. Ik ben tegen zoveel uitdagingen aangelopen… Wanneer ik geen doorzettingsvermogen zou hebben en ik niet flexibel was geweest, dan had Flow Planners niet bestaan.

 

Is er ook weleens iets fout gegaan? Wat dan?

Ehm.. Heb je even. Er is best veel “fout” gegaan. Al geloof ik niet echt in fouten. Het zijn echte leermomenten geweest. Alles wat ik doe is nieuw. Zeg nou zelf, ik ben opgeleid tot dierenartsassistente, een totaal andere wereld. Aan mijn ervaring hoe ik een kat kan castreren heb ik nu totaal niets, haha.
Zo heb ik onder andere geprobeerd om samen te werken met twee verschillende meiden. Twee ontzettend lieve meiden, maar helaas konden we op werkvlak elkaar onvoldoende aanvullen en heb ik tot twee keer toe de pijnlijke keuze moeten maken om zonder diegene verder te gaan. Na de tweede keer heb ik ook echt duidelijk besloten om alleen verder te gaan!

Verder heb ik voorafgaand, bij mijn businessplan, bij diverse drukkerijen offertes opgevraagd, maar achteraf bleek ik voor de helft van de hoeveelheid pagina’s de offerte te hebben opgevraagd. Ik ging ervan uit dat 1 pagina’s 2 zijdes heeft, maar 1 pagina was 1 zijde… De prijs werd dus een stuk hoger.
Verder zijn er tijdens het ontwerpen van de agenda en bij het opzetten van mijn website vele “pain-in-the-ass” momentjes geweest. 
 

Hoe heb je dit toen aangepakt?

Wederom met doorzettingsvermogen en mijn ogen gericht op het doel, de planner!
Nadat de offerte prijs veel te laag uit bleek te vallen ben ik nog heel hard gaan zoeken naar de juiste drukker. De foutjes in de website en in het grafische ontwerp hebben heel wat uren gekost, zeg maar gerust mijn gehele zomervakantie…

 

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

JAAA!! Op het moment dat de agenda, gedrukt en wel bij mij thuis werd afgeleverd. Ik lag nog in bed en ik hoorde mijn man in alle vroegte met iemand buiten praten. Dat was de leverancier die al heel vroeg bij mij aan de deur stond. We hebben toen alle dozen de schuur in gesjouwd en vervolgens 1 doosje met planners mee naar binnen genomen.
De opluchting die ik voelde toen ik de planner vast had, alles klopte, dat was echt een hallelujah moment!

 

Waar haal jij je girlpower vandaan?

Bij andere inspirerende ondernemers! Zo hebben twee van mijn vriendinnen die ook een eigen bedrijf. Ik kan uren met hun kletsen, onder het genot van een wijntje, over ondernemerschap, mindset en andere uitdagingen. Ik hou van diepgang tijdens een gesprek, al is een avond slap lullen op zijn tijd ook wel heel fijn!
Verder zijn er online heel veel ondernemers (voornamelijk vrouwen) die me inspireren. Mijn waarom is mijn grootste motivator, maar ik kan ook echt niet zonder inspiratie van anderen!

 

Wat voor advies zou je andere Girlbosses in spé willen geven?

Vind je waarom! De allerbelangrijkste vraag is toch echt waarom wil je “iets” doen.
Waarom wil je een eigen bedrijf?
Waarom wil je anderen inspireren?
Waarom wil je …..? Wat dan ook! Als je namelijk je waarom goed weet én voelt, dan heb je gelijk je motivatie te pakken. Ondernemerschap kan best pittig zijn en als je geen goede motivatie hebt zal je je bij de eerste de beste tegenslag uit het veld geslagen voelen.

 

Cadeautje van Marloes

Van Marloes mogen we jullie iets super gaafs weg geven. Ze wilt jullie namelijk in 8 praktische stappen helpen om chaos te organiseren. Het e-book ‘In 8 stappen naar een georganiseerde Chaos’ kan je hier aanvragen:

Daarnaast wilt ze ook nog eens aan alle lezers een korting voor in haar webshop aanbieden.
Met de code “GIRLBOSS” krijg je 10% korting, BOVENOP de al geldende kortingen.
Deze code is geldig tot en met 1 meil!

 Volg Marloes op Instagram en Facebook

 

Next weeks Girlboss
Volgende week weer een interview met een Dutch Girlboss. Wil je meer Girlboss inspiratie?
Word gratis lid van de ‘Dutch Girlboss community’ via Facebook.

Dutch Girlboss Academy
Wil je echt resultaat bereiken? Doe dan mee met de Dutch Girlboss Academy. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan via www.dutchgirlboss.nl