Marloes is 28 jaar en mama van twee meisjes, ze is een Personal Cheerleader. Wil jij weten hoe en waarom zij de beslissing heeft genomen om te switchen van tekstschrijver naar Personal Cheerleader? Lees dan snel verder.

 

Wie ben je en wat voor bedrijf heb je?

 

Sinds 2017 ben in onderneemster en recentelijk heb ik de switch gemaakt van tekstschrijver naar Personal Cheerleader. Dit houdt in dat ik vrouwen help om hun dromen waar te maken, door hun belemmeringen en angsten te doorbreken en de mogelijkheden te gaan zien. Bijvoorbeeld wanneer je heel graag van je hobby je werk zou willen maken, maar geen idee hebt hoe.

 

Hoe ben je je business gestart?

 

Vorig jaar juli ben ik begonnen als tekstschrijver, maar al snel merkte ik dat dat niet mijn ultieme droombaan was. De vragen die ik stelde aan mijn klanten gingen vooral om de drijfveren, wie de persoon áchter het bedrijf was en ik zag vaak mogelijkheden voor het bedrijf die de klant zelf nog niet eens voor mogelijk had gehouden. Dit leidde tot mijn huidige business; Personal Cheerleading 😊

 

Hoe heb je je business laten groeien?

 

Mijn business is voornamelijk online, maar ik vind het onwijs leuk om andere ondernemende vrouwen in het echt te ontmoeten. Zo krijg ik steeds nieuwe inspiratie, maar breid ik meteen mijn netwerk uit. Door online én offline zichtbaar te zijn en ook voor mezelf de groeimogelijkheden te zien kan ik snel stappen zetten.

 

Wat is jouw drijfveer?

 

Andere vrouwen helpen om hun dromen waar te maken. Heel cliché, maar ik krijg hier echt een kick van. Wanneer ik zie dat iemand opeens al haar mogelijkheden ziet en door belemmeringen heen breekt, daar krijg ik voldoening uit.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

 

Dat is nog heel erg wisselend. Ik probeer geclusterd te werken en daardoor doe ik elke dag andere dingen. Wat wel hetzelfde is het begin en einde van mijn dag; ik start de dag met een korte meditatie en schrijven in mijn dankbaarheidsboekje en ik sluit de dag af met een bodyscan meditatie.

 

Waar zie jij jezelf in een paar jaar?

 

Over een paar jaar heb ik een team van 5 vrouwen om me heen, die allemaal ontzettend gemotiveerd zijn en waarmee ik vrouwen over de hele wereld kan inspireren en motiveren. Ik hoop ook een paar events per jaar te organiseren, met workshops en inspiratie.

 

Waar heb je je succes aan te danken?

 

Aan alle inspirerende vrouwen die ik heb gesproken!

 

Is er ook weleens iets fout gegaan? Wat dan?

 

Haha ja er is zeker weleens iets fout gegaan! Eén van de dingen die echt totaal anders liepen dan ik had gehoopt was een koffie morning voor een goed doel; er kwam uiteindelijk helemaal niemand.

 

Hoe heb je dit toen aangepakt?

 

Gelukkig had ik nog genoeg werk liggen, dus daar heb ik me volledig op gestort. Ik realiseerde later ook dat ik het qua marketing totaal had onderschat, dus een volgende fundraiser pak ik helemaal anders aan. Ik geloof niet in falen; dit is gewoon de eerste stap die nodig was.

 

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

 

Jazeker! Dat was het moment dat ik voor het eerst mijn onlineprogramma verkocht. Ik geloofde (en nog steeds) enorm in de kracht van het programma, maar ik wist niet zeker of ik dat ook goed kon overbrengen. De eerste verkoop haalde die twijfels meteen weg.

 

Waar haal jij je girlpower vandaan?

 

Dat haal ik 100% uit mijn twee dochters. Ik hoop hen mee te geven dat zij alles kunnen bereiken wat zij maar willen, dus op momenten dat het even tegenzit kijk ik naar hun lieve gezichtjes en dan denk ik: mama kan dit wel. En dan lukt het ook!

 

Wat voor advies zou je andere Girlbosses in spé willen geven?

 

Ga er gewoon voor. Je kunt zo veel lezen als je wilt, voorbereidingen treffen en alles perfect proberen te maken. Maar het is nooit genoeg. Wanneer je gewoon begint en de uitdagingen stap voor stap neemt, komt alles goed.

 

Cadeautje van Marloes

 

Van Marloes mogen we jullie iets heel gaafs geven. Marloes geeft op 8 mei de workshop: maak een vliegende start met jouw bedrijf, de Dutch Girlbosses die zich inschrijven met de code dutchgirlboss10 krijgen van haar 25% korting . Je kan je hier inschrijven

Volg Marloes op Instagram en Facebook

Next weeks Girlboss
Volgende week weer een interview met een Dutch Girlboss. Wil je meer Girlboss inspiratie?
Word gratis lid van de ‘Dutch Girlboss community’ via Facebook.

Dutch Girlboss Academy
Wil je echt resultaat bereiken? Doe dan mee met de Dutch Girlboss Academy. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan via www.dutchgirlboss.nl