Marlou Volkerink begon 7 jaar geleden als onderneemster, in 2011 is zij naast haar fulltimebaan gestart met Follow Fashion. Wil jij weten hoe ze na één jaar de keuze heeft gemaakt om als fulltime onderneemster aan de slag te gaan? Lees dan snel verder.

 

Wat voor bedrijf heb je?

In 2011 ben ik begonnen met Follow Fashion, een online modeplatform. Als onderdeel daarvan heb ik ook 3 jaar lang een webshop gehad waar ik kleding, sieraden en accessoires verkocht. Toen heb ik gemerkt wat de kracht is van personal branding. Want ik ben Follow Fashion echt begonnen als groot platform, helemaal niet als een persoonlijke blog of iets dergelijks. Maar toen ik een webshop had, had ik niet gelijk budget om modellen in te huren. Dus was ik eigenlijk genoodzaakt om zelf voor de camera te verschijnen met de kleding. Vanaf dat moment kreeg de website een gezicht. Ik merkte dat mensen dat heel erg leuk vonden. Toen ben ik steeds meer aan personal branding gaan doen en ook persoonlijker gaan bloggen. Ik was eigenlijk direct met een team begonnen, want het was eigenlijk nooit mijn ambitie om zelf zo op de voorgrond te treden.

Ik vind het ook heel leuk om merken in de markt te zetten, dus ik heb naast Follow Fashion ook Followfitgirls opgezet, dit is een healthy lifestyle platform. Dit platform bestaat nu ook nog steeds. Voor dit platform maak ik onder andere workout video’s en e-books om meiden te inspireren en motiveren om thuis lekker te gaan sporten. Dat doe ik met een team van ongeveer acht meiden.

Op dit moment ben ik heel druk bezig met marlou.nl, mijn nieuwe website. Ik bied online en deels offline trainingen aan voor andere vrouwelijke onderneemsters. Ik help ze met hun personal branding en content strategie zodat ze kunnen groeien met hun bedrijf. Ik heb zelf gemerkt hoe goed het werkt om als bedrijf toch een stukje persoonlijkheid uit te stralen. Ook vind ik content creatie super leuk. Gewoon lekker creatief bezig zijn en ervoor zorgen dat alles op elkaar aansluit.

Ik geef ook masterclasses. Maandag had ik mijn allereerste masterclass Social Media branding. Op deze manier kan ik mijn kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan overbrengen naar andere vrouwelijke onderneemster. Zodat zij kunnen groeien met hun business en plezier krijgen in Social Media en het niet te veel zien als een moetje.

Mijn eerste programma is de Instagram branding training. Waarbij ik onderneemsters help te groeien op Instagram met de juiste branding en contentstrategie. Om hier vervolgens natuurlijk ook omzet uit te halen!

 

Hoe ben je je business gestart?

Ik werkte eerst als projectmanager bij een reclamebureau, nadat ik mijn creatieve opleiding had afgerond, daar heb ik in totaal drie jaar gewerkt.
Dat was een heel leuk bedrijf, met hele leuke creatieve mensen om me heen. Als projectmanager was ik vooral bezig met het regelen van van alles en nog wat. Toen begon het bij mij toch wel een beetje te kriebelen om zelf ook weer creatief bezig te zijn, dat was ook net de tijd dat de mode bloggers in opkomst waren in 2011. Toen dacht ik, ik ga zelf een platform maken want websites bouwen is ook iets wat ik al vanaf mijn 12dedoe. Ik maakte dus een website waar meiden terecht konden voor de leukste fashion bloggers van Nederland, ik bood andere bloggers dus een platform.

Al snel kreeg ik aanvragen van bedrijven die wilde samenwerken, toen heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik ben eerst een dag minder gaan werken bij het reclamebureau en toen ben ik er vol voor gegaan. Want het leek me echt superleuk om hier mijn werk van te maken. Dat was voor mijn vriend niet een hele gezellige periode.. Elke ochtend, elke pauze en ’s avonds was ik aan het werk. Maar na een jaar kon ik mijn fulltimebaan opzeggen en vol voor het ondernemerschap gaan.

 

Hoe heb je je business laten groeien? 

Door sterke branding en social mediastrategieën is het heel snel gegroeid, want ik heb Follow Fashion wel direct in de markt gezet als een groot mode platform. In 2013 heb ik ook een Social Media award gewonnen.

In de tijd dat ik nog gewoon mijn baan erbij had, is er een advocaat op mij afgestuurd omdat ik het grootste modeplatform van Nederland in de weg zat. Dus die zagen mij direct al als concurrent wat voor mij natuurlijk wel een compliment was. 

 

Wat is jouw drijfveer?

Mijn drijfveer is dat ik het zo ontzettend leuk vind wat ik doe. Lekker creatief bezig zijn en kunnen genieten van de vrijheid die ondernemerschap mij brengt.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik vind het heel erg fijn dat ik ervoor kan zorgen dat ik het zo druk kan maken als ik zelf wil.

Tegenwoordig heb ik een lekkere ochtend routine en probeer ik mijn dag wat rustiger te beginnen. Dus niet direct met mijn neus in mijn mailbox, ik merk dat ik dan best wel gejaagd mijn dag door ga. Dus ik ga nu eerst ‘s ochtends even rustig ontbijten en dan ga ik bekijken wat ik die dag allemaal wil gaan doen. Ik ben nu ook net begonnen om ‘s ochtends even te mediteren, dus dan ga ik echt even rustig zitten en bedenken wat mijn intentie van vandaag is en hoe wil ik me wil voelen aan het einde van de dag. Dan duik ik achter de computer en begin ik vaak met mijn mail. Op dit moment ben ik veel bezig met mijn nieuwe website en programma’s maar ik ben vaak ook bezig met fotografie, foto’s bewerken, video’s opnemen en video’s monteren. Ik heb gelukkig een VA en een freelancer die me helpen en natuurlijk de meiden van Followfitgirls dus daar spreek ik ook regelmatig mee af. Tussendoor heb ik ook wel vaak afspraken, via skype of gewoon live.

Daarnaast hou ik ook de social media kanalen bij. Ik ben nu gestopt met vloggen maar ik heb besloten om dat via Instagram Stories verder te doen.

Ik blog zelf niet meer heel veel, ik ben nu vooral bezig met het opzetten van samenwerkingen en als ik dan een samenwerking heb die echt persoonlijk is dan blog ik wel zelf. Maar bijvoorbeeld voor linkbuilding doet mijn assistente het, met haar heb ik veel contact overdag en dan check ik de blogs die zij geschreven heeft.

 

Waar zie jij jezelf in een paar jaar?

Ik zou het heel erg cool vinden als ik kan groeien met mijn nieuwe business, dus met marlou.nl.

Ik zou heel graag ook nog wel grotere dingen willen doen met vrouwelijke ondernemers. Dat is wel echt mijn volgende doel, om meer vrouwelijke ondernemers te kunnen helpen zodat zij ook zo’n fijn ondernemers bestaan kunnen leiden.

Ik zie het wel voor me dat ik retreats ga organiseren, zodat ik echt samen met een groep vrouwen aan de slag ga met hun personal branding, samen moodboards maken en content creëren. Ook wil ik wel vaker masterclasses geven.

Ik kan natuurlijk werken vanuit elke plek. Het zou heel fijn zijn als mijn vriend dan ook wat meer die vrijheid heeft, zodat we ook een tijdje in het buitenland kunnen gaan werken.

 

Waar heb je je succes aan te danken?

Ik denk aan mijn enorme drive, ik vind het echt ontzettend leuk wat ik doe.
Mensen vragen ook weleens aan me ‘dan werk je de hele dag thuis, vind je dat dan niet lastig? Raak je dan niet afgeleid?’
Maar ik kan gewoon niet stoppen met werken, ik vind het zo leuk. Ik vergeet ook regelmatig om te lunchen of om even pauze te nemen.
Dus ik denk dat wel mijn drive en passie voor wat ik doe er wel voor heeft gezorgd dat het een succes is geworden.

 

Is er ook weleens iets fout gegaan?

Niet alles kan goed gaan. Ik heb bijvoorbeeld een bedrijf gehad samen met iemand anders: de Fashion Box. Het idee was om een maandelijkse box te gaan versturen. We hadden gelijk een mooi logo en een hele gave box. Echt een cool ding om thuis te krijgen. We hadden het toen helemaal in de markt gezet en hadden in no time allemaal aanmeldingen.

Alleen toen moesten we die box nog gevuld krijgen en dat bleek best wel een uitdaging om goede sponsors te vinden en een mooie vulling voor de box te krijgen. Uiteindelijk hebben we met veel pijn en moeite de box toch wel goed vol gekregen. Maar het was niet helemaal zoals we zelf in gedachte hadden.

Op de dag van verzending waren een paar meiden via Facebook wat negatief. Dit heeft ertoe geleid dat een aantal klanten de box gewoon niet hebben geaccepteerd van de postbode. En de automatische betaling vervolgens gestorneerd. Dat was natuurlijk niet helemaal de bedoeling..

 

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

Dat herinner ik me heel goed, dat was het moment dat ik met mijn vriend aan tafel zat en zei ‘’ik verdien nu evenveel met Follow Fashion als bij het reclamebureau. Ik zou heel graag ontslag willen nemen en ervoor willen gaan’’. Mijn vriend reageerde positief en zei: “Dan moet je dat gewoon doen.” Ik vond het zo spannend, omdat ik er natuurlijk een jaar keihard voor had gewerkt. Op dat moment had ik echt zoiets van: wauw! Het is me gewoon gelukt.

 

Waar haal jij je girlpower vandaan?

Ik heb een business coach en ik zit met andere onderneemsters in een mastermind groep, eigenlijk in twee. Ik vind het heel leuk om te sparren op deze manier. Dat is wel gezamenlijke girlpower, wat heel goed werkt om ook elkaar weer verder te helpen.

 

Wat voor advies zou je andere Girlbosses in spé willen geven?

Niet te lang wachten, niet te lang twijfelen, gewoon doen!

Ik denk dat dat van mij ook wel een sterk punt is. Als ik iets in mijn hoofd heb dan gebeurt het ook gewoon en komt het ook wel goed. Dus gewoon vertrouwen in jezelf en gewoon gaan.

 

Cadeautje van Marlou 

Van Marlou mogen we jullie 2 supergave cadeau’s weg geven.
Via deze link kan je een supergave Insta Story cheat sheet downloaden. Zodat jij nog meer succes uit je Insta Stories kan halen. Daarnaast bied Marlou 50 euro korting op haar Insta Scan aan met de code ‘instascan’. Ze gaat dan persoonlijk jouw account reviewen en feedback geven met praktische tips die je direct kunt toepassen om succesvoller te worden op Instagram.

Volg Marlou op Instagram en Facebook

 

Next weeks Girlboss
Volgende week weer een interview met een Dutch Girlboss. Wil je meer Girlboss inspiratie?
Word gratis lid van de ‘Dutch Girlboss community’ via Facebook.

Online Masterclass ‘ Meer Klanten via Instagram’
Wist je dat er in Nederland 4,1 miljoen Instagram gebruikers zijn?
Wil jij meer Klanten via Instagram? Wil jij meer volgers? Ben jij net gestart of wil je een eigen business starten? Dan is de online Masterclass ‘ Meer Klanten via Instagram’ echt wat voor jou. Schrijf je nu in.

Meer Dutch Girlboss Inspiratie vind je op ons Instagram kanaal @dutchgirlboss, klik hier om ons te volgen.

”Together we will make a difference”