Milène Bezemer is fotograaf, ze werkte eerst in de gehandicaptenzorg toen ze door de crisis daar niet kon blijven werken heeft ze besloten om als fotograaf aan de slag te gaan. Wil je weten hoe ze deze keuze gemaakt heeft? Lees dan snel verder.

 

Wat voor bedrijf heb je?

Ik ben fotograaf gespecialiseerd in zwangerschap, newborn en baby fotografie. Sinds kort ook wat meer de focus op andere gebieden zoals, families, senioren en bruiloften!

 

Hoe ben je je business gestart?

Lang verhaal! In 2010 tijdens mijn studie SPH had ik voor een keuzevak ‘sociale fotografie’  gekozen. Bij mijn eindopdracht daarvan heb ik foto’s gemaakt bij mijn turntrainingen. Mijn trainster was enthousiast en had bedacht dat ik foto’s van haar kind ging maken voor vaderdag. Ik kreeg de zenuwen en schakelde mijn vader in die al heel wat foto ervaring heeft (mijn beide ouders fotorgaferen). Samen op onze keukentafel hebben we de baby shoot gedaan. Ik vond het fantastisch! Dit wilde ik vaker doen. Toen heb ik de zwangerschap van een collega en schoonfamilie gefotografeerd, daarna ook de babyshoots, waarvan ik toen nog dacht dat ik newborn sessies aan het houden was haha. Ze waren al veel te oud daarvoor, maar wist ik dat. Dat is blijven groeien en ook heb ik heel veel spullen verzameld inmiddels. Ik werkte toen nog in de gehandicaptenzorg maar door de crisis kon ik daar niet blijven, daarna heb ik besloten om me in te schrijven bij de KvK (2015) en het er op te wagen om van fotografie mijn werk te maken. Dat was nog wel moeilijker dan ik dacht.

 

Hoe heb je je business laten groeien?

Ik ben steeds meer mensen uit mijn omgeving gaan vragen of ik foto’s mocht maken. Ik vergeleek mijn werk met dat van grote fotografen op dit gebied en keek iedere keer wat ik nou anders en beter kon doen. Na een paar jaar heb ik twee keer een workshop gevolgd. Ik kreeg vooral via via klanten. Heel af en toe iemand die mij via google had gevonden. De concurrentie op dit gebied van fotografie is heel hoog. Ik heb daarom ook bedacht dat ik andere dingen ernaast wil gaan doen. Zo ben ik sinds kort gestart met seniorenfotografie. Daarnaast wil ik me ook wat meer gaan richten op bruiloften. Ook heb ik er nog een baantje bij genomen als ‘school’ fotograaf op kinderdagverblijven. Omdat fotografie op dit moment nog niet genoeg is om van te leven ben ik, inmiddels ook alweer twee jaar, gastouder bij een fantastisch leuk gezin. Mijn hart ligt toch ook wel heel erg bij baby’s en kinderen.

 

Wat is jouw drijfveer?

Zwanger zijn vind ik zoiets moois van het menselijk lichaam. Elke zwangerschap is anders, geen één is het zelfde. En dat ik dan na de geboorte, in de eerste twee weken, al de eer heb dat kindje vast te houden en mooi op de foto te zetten, vind ik heel bijzonder. Zo’n klein mensje dat negen maanden in je buik heeft gezeten. Als ze dan wat groter worden en een eigen willetje ontwikkelen blijft de uitdaging groot om er dan een mooi shot van te maken. Waar ik bij  een newborn fotoshoot vaak drie uur bezig ben, duurt een baby fotoshoot max een half uurtje, aangezien de spanningsboog snel weg is. Kortom het zijn mooie momenten die voorbij zijn voor je het weet en ik vind het geweldig om die momenten vast te leggen voor het leven!

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Dit verschilt enorm. Ik heb wat nieuwe dingen bedacht en op mijn pad gekregen. De ene dag ben ik alleen maar op pad met mijn camera, of ik ben aan het werk als gastouder. De andere dag zit ik heel veel achter mijn computer, foto’s bewerken, (nieuwe) klanten mailen, werken aan mijn website, zo af en toe nog de belastingaangiftes. Ik spreek ook regelmatig af met andere vrouwelijke ondernemers of ik ga naar netwerkborrels om te sparren en (weer) geïnspireerd te raken.

 

Waar zie jij jezelf in een paar jaar?

Over een paar jaar heb ik geen ander baantje meer nodig om rond te kunnen komen. Ik kan leven van mijn werk als fotograaf, dit zal niet alleen zwangerschap, newborn en baby fotografie zijn.

 

Waar heb je je succes aan te danken?

Doorzettingsvermogen en geloven in mezelf. Niet opgeven, ik kom er wel, is het niet rechtsom dan wel linksom. Ik zit niet stil in ieder geval. Alhoewel ook ik soms wel een schop onder mijn kont nodig heb, op dagen dat er niks uit mijn handen komt J

 

Is er ook weleens iets fout gegaan?

Ik ben wel eens in gegaan op adverteerders, achteraf heeft me dat veel geld gekost en heeft het me niks opgeleverd. Maar als ik het niet had geprobeerd, had ik dit ook niet geweten en misschien altijd wel gedacht, wat als…

 

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

Toevallig deze week nog. Ik heb via via een hele leuke opdracht gekregen om boeren met hun windmolen/ energievoorziening door het hele land te fotograferen. Ik heb nog nooit een offerte in deze prijscategorie verstuurd en deze was zomaar ineens akkoord. Ik heb wel even een dansje gedaan!

 

Waar haal jij je girlpower vandaan?

Ik probeer overal wel het positieve van in te zien en van meerdere kanten en ik ben vaak mega enthousiast over soms de kleinste dingen. En ik heb gemerkt dat ik het heel belangrijk vind dat ik werk doe wat ik ook echt leuk vind. Ik doe best wel veel in éénweek. Ik geef namelijk ook nog turnles met de daarbij behorende activiteiten (wedstrijden, disco’s en slaapfeesten) en af en toe in de zomer spring ik voor een vriendin bij, om hoepelworkshops of iets dergelijks te geven. Allemaal dingen die ik onwijs leuk vind en dat geeft me ook de energie om het allemaal te kunnen doen.

 

Wat voor advies zou je andere Girlbosses in spé willen geven?

Doe wat je leuk vindt, daar krijg je goede energie van! Durf risico’s te nemen en het positieve van dingen in te zien.

 

Cadeautje van Milène

Van Milène mogen we jullie iets super gaafs geven, jullie krijgen namelijk 15% korting op een fotoshoot naar keuze. Klik hier om een fotoshoot te boeken

Volg Milène op Facebook en Instagram

 

Next weeks Girlboss
Volgende week weer een interview met een Dutch Girlboss. Wil je meer Girlboss inspiratie?
Word gratis lid van de ‘Dutch Girlboss community’ via Facebook.

‘De 5 Succesfactoren voor een Girlboss Business’
Wil jij een eigen Girlboss Business starten of je bestaande Business laten groeien? Dan is de Online Masterclass ‘De 5 Succesfactoren voor een Girlboss Business’ echt wat voor jou. Schrijf je hier in voor de Online Masterclass.

”Together we will make a difference”