Patty Post is astrologisch coach, na meer dan 25 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heeft ze de stap gemaakt om voor zichzelf te beginnen als astrologisch coach. Wil je weten hoe ze deze beslissing heeft gemaakt? Lees dan snel verder.

 

Wat voor bedrijf heb je?

Ik heb een coachingpraktijk waarin ik zowel met individuele klanten als teams werk. Daarnaast heb ik ook mijn eigen (online) evolutionaire astrologieschool opgericht: Stargazer Academy

 

Hoe ben je je business gestart?

Ik leed al langer een dubbelleven, 15 jaar geleden ben ik astrologie gaan studeren. Ik ben toen nog heel braaf in loondienst gebleven en ondertussen deed ik dit ernaast. Op een gegeven moment kon ik gewoon niet anders meer dan er helemaal voor gaan, mensen bleven er ook om vragen en ik was ook letterlijk een beetje vastgelopen in het bedrijfsleven. Dat ik dacht: ja weet je dit kan ik gewoon niet blijven doen zo.

Toen heb ik gewoon de stoute schoenen aangetrokken, terwijl dat ik op dat moment alleenverdiener was met twee kinderen. Dat was wel even een hele spannende stap. Ik heb het dus gewoon gedaan en het is vanaf dag één een succes geweest.

 

Hoe heb je je business laten groeien?

Wat ik heel erg belangrijk vind, is me constant blijven afstemmen.

Ik denk dat heel veel mensen die een bedrijf starten het herkennen: dat je de neiging hebt om heel veel bezig te zijn met wat je denkt dat klanten willen.
Wat ik eigenlijk altijd ben blijven doen is me afstemmen op datgene wat ik graag neer wil zetten en dat dan zo neer te zetten dat andere mensen daarop beginnen te resoneren.

Het groeien van mijn bedrijf zit van binnen niet aan de buitenkant.

 

Wat is jouw drijfveer?

Ik ben enorm gericht op groei: ik ben dus bijvoorbeeld zelf nooit uitgestudeerd, ik blijf maar groeien. Eeuwige groei is echt mijn drijfveer!

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik doe heel veel verschillende dingen. 1-op-1 sessies met klanten, het geven van trainingen en workshops (ook aan teams), video’s en ander materiaal ontwikkelen, netwerken met vele andere gave girl- and boy bosses, en ik ben de eeuwige student dus studeren. Maar vooral ook: afstemmen. Mezelf in afstemming brengen met mijn visie, moeiteloosheid in het ondernemen en FUN!

 

Waar zie jij jezelf in een paar jaar?

Stargazer Academy is dan zover uitgebouwd, dat er een apprenticeship program ontstaan is met veel enthousiaste, bijzondere mensen die op hun manier dit geweldige vakgebied verder uitbouwen. Dat lijkt me zo vet om dat verder uit te breiden en dat ook internationaal te doen.

Ik begeleid natuurlijk nog steeds individuele- en team coachings trajecten op basis van evolutionaire astrologie wat tegen die tijd ook veel meer ingebed is in het instrumentarium voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Waar heb je je succes aan te danken?

Mijn eigen gerichtheid op groei, dat houdt gewoon nooit op.
Wat ik geleerd heb is dat ik mijn behoefte tot groeien steeds minder te linken aan mijn waard zijn. Ik had altijd de neiging om te denken: ’ik moet beter, ik moet meer want dan ben ik oké’.
Dat wordt nu ik wat ouder ben steeds minder en nu kan ik dus steeds meer op groei gericht zijn zonder dat ik denk: want anders ben ik niet oké. Ik kan nu dus gewoon heerlijk van binnenuit blijven groeien en in dit vakgebied inzetten. Dit is echt waar ik mijn succes aan te danken heb.

 

Is er ook weleens iets fout gegaan?

Eigenlijk is mijn bedrijf vanaf dag 1 een waanzinnig succes.

Wat fout is gegaan? Als ik dit een fout kan noemen is dat ik echt de neiging heb om veel te veel te doen. Ik heb echt de neiging om teveel aan te nemen: als een klant belt dan schuif ik die er toch nog eventjes tussen. Dat is eigenlijk mijn grootste valkuil.
Ik bleef mezelf maar volplannen en gebruikte alle weekenden om voor te bereiden. Oftewel: 0 dagen vrij.

Ik heb nu tot aan de zomer blokken in mijn agenda gezet. Ik noem deze blokken “creatieblokken” en ik heb mezelf toestemming gegeven om deze blokken te gebruiken om gave dingen te creëren of terug te gaan naar Wu Wei (de kunst van het NIETS doen wat juist nooit NIETS is).

 

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

Ik heb meerdere momenten waarvan ik dacht Yes! Het is me gelukt.

Wat voor mij een heel groot punt was is toen ik in november 2017 Stargazer Academy lanceerde. Al zolang ik met astrologie werk vragen mensen mij mijn kennis door te geven. Ik dacht altijd dat ik er nog niet klaar voor was: nog tig jaar studeren, nog veel meer klanten zien, etc. Maar natuurlijk was ik er klaar voor en ik besloot: ik ga het gewoon doen!

 

Waar haal jij je girlpower vandaan?

Ergens voel ik in mijn tenen hoe krachtig ik ben, als ik me daar maar op blijf afstemmen komt de girlpower ook echt naar buiten. Eigenlijk voelt het dan voor mij niet meer als girlpower maar echt als womanpower.

 

Wat voor advies zou je andere Girlbosses in spé willen geven?

Ga voelen wat jouw unieke bijdrage is, hoe ziet die eruit?
Blijf je afstemmen op wat ervan binnenuit naar buiten wil komen, dat is namelijk jouw unieke bijdrage aan deze wereld.

 

Cadeautje van Patty

Van Patty mogen we jullie iets super gaafs weg geven. Via deze pagina kunnen jullie haar ritueel voor de Nieuwe Maan downloaden. De Nieuwe Maan is namelijk elke maand een magisch moment waarop je heel bewust kunt intunen op dat wat jij wilt neerzetten.

Volg Patty op Instagram en Facebook

Next weeks Girlboss
Volgende week weer een interview met een Dutch Girlboss. Wil je meer Girlboss inspiratie?
Word gratis lid van de ‘Dutch Girlboss community’ via Facebook.

Online Masterclass ‘De 5 Succesfactoren voor een Girlboss Business’
Wil jij een eigen Girlboss Business starten of je bestaande Business laten groeien?
Dan is de Online Masterclass ‘De 5 Succesfactoren voor een Girlboss Business’ echt wat voor jou. Schrijf je hier in voor de Online Masterclass.