Sijtje van den Berg (35) is moeder van 2 meiden. Ben jij benieuwd hoe ze de stap heeft gemaakt om van haar hobby, haar bedrijf te maken? Lees dan snel verder.

 

Wie ben je en wat voor bedrijf heb je?

Sinds 6 jaar ben ik de eigenaresse van sieradenmerk Saitee. We hebben een webshop en leveren aan diverse winkels in Nederland. Ik werk samen met een leuk team van thuiswerkers en meiden op kantoor. Ons kantoor en atelier is gevestigd in mijn woonplaats: Warmenhuizen.

 

Hoe ben je je business gestart?

Al jaren maakte ik sieraden, maar de stap om echt voor mezelf te gaan vond ik veel te spannend. Ik werkte destijds voor andere sieradenmerken en heb daar veel geleerd. Toen ik zwanger was van Saar werd mijn contract niet verlengd. Enorm zuur, want ja, er moet toch geld in het laatje komen. Ondanks veel tegenslagen ben ik een maand nadat Saar geboren was gestart met Saitee. Wat kralen inkopen, armbandjes maken, langs winkels in de hoop dat ze het wilden kopen, en weer nieuwe kralen inkopen. Zo is het allemaal begonnen!

 

Hoe heb je je business laten groeien?

Ik besefte me op een bepaald moment dat ik het niet meer alleen kon doen, toen ben ik met stagiaires gaan werken. Als je er met meer mensen aan werkt kun je meer doen op een dag. Hoe meer tijd je ergens in steekt, hoe meer het kan groeien! We doen veel aan Facebook en Instagram, ook zijn we actief met het versturen van nieuwsbrieven. We geven alle klanten persoonlijke aandacht, en dat is tevens ons sterksten punt. De klanten zijn enthousiast en maken reclame voor ons. Dat is goud waard!

 

Wat is jouw drijfveer?

Ik kan elke dag doen wat ik het liefste doe! Ik word enorm blij van nieuwe kralen, nieuwe ontwerpen maken. Zelfstandig ondernemer zijn icm een jong gezin is heftig en soms zwaar, maar het geeft me ook veel energie.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik werk fulltime, sowieso ma-vr en vaak ‘savonds nog wel wat dingetjes. Ik probeer dit goed te doseren zodat ik voldoende tijd over houd voor mijn gezin en vrienden. Ik begin de dag met emailen, daarna gaan we bestellingen inpakken en versturen. Als er dan nog tijd over is maken we foto’s, zetten we posts klaar voor social media, nieuwsbrieven… De voorraden moeten goed worden bijgehouden en er moeten nieuwe dingen ingekocht worden. Ook moet de administratie bijgehouden worden: ik maak de facturen en check de betalingen, mijn man voert alles in ons boekhoudsysteem in. De grote partijen sieraden worden gemaakt door onze thuiswerkers, de pakketjes hiervoor maken wij op kantoor.

 

Waar zie jij jezelf in een paar jaar?

Ik hoop dat de webshop dan ook in Belgie bekender is! Ook zou ik graag meer structuur willen hebben in mijn dagen, zodat ik meer rust heb tijdens mijn werk. Als de webshop blijft hoe deze nu is is het goed. Ik vind ons huidige team heel fijn, en het hoeft van mij niet groter te worden. We willen tijd en liefde geven aan alles wat we doen!

 

Waar heb je je succes aan te danken?

Ik denk aan mijn nuchtere houding en het harde werken van de afgelopen jaren. Ook is het, vooral voor de start, heel fijn dat ik in een klein dorp woon. De meeste mensen kennen me wel en hebben super geholpen met goede mond tot mond reclame!

 

Is er ook weleens iets fout gegaan? Wat dan?

Het zou gek zijn als alles in 1x goed ging! Ik heb jaren geleden gewerkt met een heel leuke agente, ik had echt een klik met haar. Echter zaten we qua verkooppunten niet echt op 1 lijn, waardoor Saitee in winkels te koop was die naar mijn idee niet bij het merk Saitee pasten… Ook heb ik ooit hele leuke tote-bags ontworpen en laten maken in China, super goedkoop en een heel mooie kwaliteit! Maar: de tasjes waren per stuk zo zwaar dat het verzenden €1250,- bleek te zijn. Oeps…

Ik ben me daardoor bewuster bezig gaan houden met elke stap die ik zet. Is dit handig? Is dit goed qua prijs? Past dit bij Saitee?

 

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

Elk succes vieren we, hoe klein ook! Toen we in januari 2016 verhuisden naar een fijn kantoorpand en in november dat jaar vierden dat Saitee 5 jaar bestond dacht ik natuurlijk wel even ‘wauw!!’ Ik ben me er van bewust dat het ook zomaar over kan zijn, en geniet van hoe het nu gaat. Ik ga nooit met m’n armen over elkaar zitten en denken ‘zo, dit gaat lekker’ er zijn altijd dingen die anders of beter kunnen.

 

Waar haal jij je girlpower vandaan?

Ik blijf mezelf, doe me niet anders voor dan hoe ik ben. Ik ben geen netwerker, geen gladde verkoper… Ik doe wat ik leuk vind, en doe dat op mijn manier. Dat mensen juist dat leuk vinden geeft me heel veel kracht!

 

Wat voor advies zou je andere Girlbosses in spé willen geven?

Werk hard, denk na over je uitgaven (je kunt het maar 1x uitgeven) en blijf dicht bij jezelf!

 

Cadeautje van Sijtje

Van Sijtje mogen we jullie iets heel gaafs aanbieden. Alle lezers krijgen 20% korting in haar twee webshops met de code ‘girlboss’, klik hier om naar de website te gaan. En klik hier om naar de webshop met kindersieraden te gaan.

Volg Sijtje op Instagram en Facebook

 

Next weeks Girlboss
Volgende week weer een interview met een Dutch Girlboss. Wil je meer Girlboss inspiratie?
Word gratis lid van de ‘Dutch Girlboss community’ via Facebook.

Online Masterclass ‘ Meer Klanten via Instagram’
Wist je dat er in Nederland 4,1 miljoen Instagram gebruikers zijn?
Wil jij meer Klanten via Instagram? Wil jij meer volgers? Ben jij net gestart of wil je een eigen business starten? Dan is de online Masterclass ‘ Meer Klanten via Instagram’ echt wat voor jou. Schrijf je nu in.

Meer Dutch Girlboss Inspiratie vind je op ons Instagram kanaal @dutchgirlboss, klik hier om ons te volgen.

”Together we will make a difference”