Willy Bakker uit Utrecht is de eigenaresse van Willy’s Wereld. Wil jij weten hoe zij de stap heeft gemaakt om uit loondienst te gaan en voor zichzelf te beginnen? Lees dan snel verder.

 

Wat voor bedrijf heb je?

Met Willy’s Wereld schrijf ik winstgevende website teksten voor vrouwelijke ondernemers tussen de 25 en de 45 jaar oud. Ik zorg ervoor dat mensen mijn klanten via goede copywriting op hun website kunnen vinden, zodat ze niet meer constant aan acquisitie hoeven te doen. Hiernaast ben ik professioneel blogger.

 

Hoe ben je je business gestart?

Ik wilde al langer voor mezelf beginnen. Toen ik nog in loondienst werkte was ik altijd al heel erg graag zelfstandig aan het werk. Daarnaast ben ik ook heel erg extravert, ik zeg wat ik denk en dat kan niet altijd binnen een bedrijf waar ongeschreven regels gelden.

Op 1 februari 2017 heb ik mezelf ingeschreven bij de KVK, ik had toen nog helemaal geen klanten. Ik ben gewoon gaan kijken naar andere businesscoaches en mensen met een onderneming en vroeg me af: ‘wat doen andere succesvolle ondernemers nu eigenlijk?’ Ik wist eerst totaal niks van ondernemen, in het begin zat ik echt een beetje te wachten op klanten. Zovan: ‘Ik heb nu toch mijn website en blog online staan, wanneer komen de klanten?’

Toen er niks gebeurde, heb ik de keuze gemaakt om me in te schrijven voor de Dutch Girlboss Academy. Dit heeft me meer structuur en focus opgeleverd.

Ook met andere coaches heb ik 1-op-1 gesprekken gehad en zo is mijn focus echt gegroeid.

Daarnaast heb ik heel veel aan mijn online zichtbaarheid gewerkt, ik heb veel blogs geschreven en gedeeld op Social Media, waarin ik heel veel waarde weggeef aan potentiële klanten.

 

Hoe heb je je business laten groeien?

Door extreem veel zichtbaar te zijn online en waarde te geven aan potentiële klanten. Echt met mensen in gesprek gaan is belangrijk, ik heb oprecht interesse in mensen en dan vooral in wat ze drijft om ook te ondernemen. Ik merk dat daar wel de leukste opdrachten vandaan komen.

Ik ben altijd heel nieuwsgierig naar andere mensen, wat zij doen en wat zij me zouden kunnen bieden of ik hen. Zo bouw ik mijn netwerk op. Daarnaast ga ik regelmatig naar netwerkevents.

 

Wat is jouw drijfveer?

Sowieso vind ik het leuk om zoveel mogelijk vrouwelijke ondernemers te helpen met het krijgen van klanten door middel van copywriting. Omdat ik weet wat voor struggle het kan zijn om klanten te vinden die echt bij je passen. Uiteindelijk wil ik dat er meer vrouwelijke ondernemers komen over de hele wereld. Ik vind het echt tof om teksten voor hen te schrijven, om ze te helpen met een opstart en om hun teksten te verbeteren en meer marketinggerichte teksten voor ze te schrijven.

Ik hoop oprecht dat het aantal vrouwelijke ondernemers alleen maar groeit de komende jaren. The future is female 😉

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik probeer elke dag om 9 uur ‘s ochtends op te staan, dan ga ik eerst mijn mail bekijken en beantwoorden. Daarna begin ik aan een blog voor mezelf of voor het online interieurmagazine waar ik op dit moment voor schrijf. Daarnaast onderhoud ik vrijwillig de Social Media kanalen voor het SCENECS Filmfestival waarvoor wekelijks op woensdag een interview publiceer. Tot slot moet ik ook al een beetje vooruit werken voor mijn andere opdrachtgever, de Fietsersbond, ik ben dan ook nog bezig met artikelen schrijven voor hun website. Na mijn ochtend neem ik even een uur pauze en ga ik lunchen. Na mijn pauze ga ik verder met schrijven, help ik klanten en soms handel ik nog wat telefoontjes af. ‘s Avonds kijk ik meestal een serie of ik ga naar vrienden, maar het gebeurt nog regelmatig dat ik dan ook doorwerk..

 

Waar zie jij jezelf in een paar jaar?

Als het goed is reis ik dan de hele wereld over met mijn laptop, ik help internationaal  ook vrouwelijke ondernemers met het schrijven van mooie teksten voor hun website. Ik help zoveel mogelijk mensen met het schrijven van marketinggerichte teksten. Natuurlijk wil ik ook een beetje genieten van de wereld door veel mooie plaatsen te bezoeken, met behoud van een vaste thuisbasis in Nederland. Ik hoop dat ik tegen die tijd ook financieel onafhankelijk ben. Ik zou graag een team om me heen willen verzamelen, zodat mijn bedrijf gewoon door blijft draaien als ik van een vakantie geniet. Ik wil graag groeien met mijn bedrijf en een succesvol bedrijf hebben opgezet.

 

Waar heb je je succes aan te danken?

Aan mijn doorzettingsvermogen, ik geef echt nooit op.

Ik heb de discipline om altijd door te gaan en verschillende dingen uit te proberen.

Natuurlijk heb ik ook gekeken naar andere grote ondernemers en hoe zij succesvol zijn geworden. Ik heb een klein beetje gekeken naar welke acties zij uitvoeren en naar hoe ik het dan zou kunnen doen op zo’n manier dat het uniek blijft en echt van mij is.

 

Is er ook weleens iets fout gegaan? Wat dan?

Natuurlijk. Mijn allereerste klant was een jurist en ik merkte eigenlijk gelijk al dat we niet echt bij elkaar pasten. Ik dacht: ik zeg gewoon ja, dan heb ik in ieder geval een opdracht en uiteindelijk geld. Die klant wilde dat ik de teksten voor een website ging schrijven, en daarnaast moest ik de teksten voor een brochure maken en twee Social Mediakanalen voor het bedrijf van zijn vrouw en hem opzetten. Ik heb toen een veel te laag bedrag gevraagd voor alle dingen die ik moest doen, een klassieke beginnersfout.

Ik had toen nog een enorme blokkade op geld zitten, ik dacht dat het niet oke was om geld te vragen voor iets wat ik sowieso leuk vind om te doen. Gelukkig heb ik die blokkade nu niet echt meer.

De klant weigerde naar mijn tips te luisteren over wat goed zou zijn voor meer bereik  en welke marketingtechnieken hij zou kunnen inzetten. Hij kende alleen maar het concept van koude acquisitie en bleef daar stug aan vasthouden. Hij wilde ook het liefst zo min mogelijk extra investeren in bijvoorbeeld een video ter kennismaking voor op de website. Dit vond ik erg vervelend, want het kostte me ontzettend veel energie.

Uiteindelijk had hij alle teksten die ik had geschreven, goedgekeurd, maar een week later trok hij zijn goedkeuring weer in. Plotseling was hij toch niet helemaal tevreden en wilde hij zijn aanbetaling van mij terug. Ik merkte toen dat het me zoveel energie kostte en dat ik er zo klaar mee was dat ik hem uiteindelijk de helft van zijn aanbetaling heb teruggegeven.

Wat ik ervan heb geleerd is dat ik nu eerst altijd eerst live met een klant in gesprek ga om te kijken of ik het een leuk persoon vind om voor te werken. Het is belangrijk dat onze energie met elkaar resoneert. Mocht ik het gevoel hebben dat de klant toch niet goed bij me past of dat hij/zij net als bovenstaande klant voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, dan zeg ik nu direct nee.

 

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

Meerdere keren. Toen ik de opdracht kreeg bij MakeOver als blogger voor een jaar lang bijvoorbeeld, ik was zo ontzettend blij! Na het geven van mijn eerste blog workshop had ik dat ‘hell, yes!’ gevoel ook, ik vond het echt supereng om voor een groep te spreken, maar ik heb het toch maar gewoon gedaan.

 

Waar haal jij je girlpower vandaan?

Eigenlijk vooral uit mezelf. Ik ben heel snel volwassen geworden en ik heb altijd voor mezelf moeten zorgen, vanaf mijn 16e ben ik al op kamers gaan wonen. Het is ook wel een soort overlevingsstrategie geworden om nooit op te geven. Ik dacht altijd ‘ik moet gewoon doorgaan, ik moet nu verder, anders kom ik nergens.’ Ik denk dat, omdat ik ook heel veel tegenslagen heb gehad in mijn leven, ik voldoende veerkracht heb voor het ondernemerschap. Ik kan tijdens een dip nu kan denken: ‘oké het is nu even vervelend, maar ik ga door, want het wordt weer beter.’ Ik heb een hele sterke wil om mijn passie te blijven volgen, ik ben heel ambitieus en ik wil ook echt wat bereiken. Ik heb zelf de power om echt iets van mijn leven te maken en het eruit te laten zien zoals ik dat wil.

 

Wat voor advies zou je andere Girlbosses in spé willen geven?

Dat je niet bang moet zijn voor verandering of nieuwe uitdagingen. Heel veel vrouwen die nog in loondienst zitten vinden het bijvoorbeeld heel eng om de stap te zetten naar compleet zelfstandig ondernemen, maar je moet echt dwars door die angst heen gaan.Gewoon doen. Je kunt altijd eerst nog je baan in loondienst voor een paar dagen in de week aanhouden of minder dagen gaan werken. Zo heb je nog wel een stabiele financiële basis waar je de hypotheek of huur mee kunt betalen. Maar daarnaast kan je ook aan je eigen droombedrijf werken. Wanneer jij je creatieve ideeën uitwerkt, kan er zoveel moois ontstaan. Geef nooit je dromen op, want je hebt ze niet voor niets.

 

Cadeautje van Willy

Van Willy mogen we jullie 2 supergave dingen geven.

Wil jij dat Willy een website scan van jouw website doet? Ze geeft 8 gratis scans per maand weg, schrijf je hier in via Calendly. 

Daarnaast deelt ze ook nog een 3 toffe video’s met jullie: ‘3 geheime strategieen om meer zakelijke klanten aan te trekken via je blog.’ Wil jij weten welke 3 blogtips Willy voor jou heeft? Klik dan hier en download de video’s onderaan de homepage.

Volg Willy op Facebook en Instagram

 

Next weeks Girlboss
Volgende week weer een interview met een Dutch Girlboss. Wil je meer Girlboss inspiratie?
Word gratis lid van de ‘Dutch Girlboss community’ via Facebook.

Online Masterclass ‘ Meer Klanten via Instagram’
Wist je dat er in Nederland 4,1 miljoen Instagram gebruikers zijn?
Wil jij meer Klanten via Instagram? Wil jij meer volgers? Ben jij net gestart of wil je een eigen business starten? Dan is de online Masterclass ‘ Meer Klanten via Instagram’ echt wat voor jou. Schrijf je nu in.

”Together we will make a difference”